'Hrvatska može zaboraviti na 20 milijardi kuna'

HDZ i SDP složili su se oko dvije stvari. Prva je da 20 milijardi kuna neplaćenih računa neće biti naplaćeno te da Hrvatska može zaboraviti na taj novac.

9.10.2011.
23:14
VOYO logo

Tijekom sučeljavanja u Dnevniku Nove i TV ministar Đuro Popijač i ekonomski strateg Kukuriku koalicije Branko Grčić istaknuli su da u svojim programima planiraju nova zapošljavanja, posebice mladih osoba.

Ministar Popijač rekao je kako svi oni kolektivni ugovori koji štete jednoj ili drugoj strani u svakom slučaju trebaju biti i monitorirani tijekom vremena i trebaju biti revidirani, dok je Branko Grčić izjavio kako će Koalicija poticati da se i u privatni sektor ugradi mehanizam kolektivnih ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do masovnih otpuštanja ne smije doći

Na pitanje je li 20 milijardi kuna neplaćenih računa izgubljen ili novac na koje možemo zaboraviti obojica su odgovorila potvrdno. Popijač je rekao kako jedan dio tog novca svakako jest izgubljen, ali postoji mogućnost, tvrdi, da će se dio uspjeti naplatiti iz stečajnih masa.

Oba sudionika sučeljavanja složila su se da do masovnih otpuštanja u javnim i državnim službama ne smije doći. Branko Grčić je rekao kako Kukuriku koalicija od javne uprave traži ''veću djelotvornost, efikasnost i generalno veću odgovornost svih ljudi koji rade u državnom sektoru''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drastični rez od deset milijardi kuna u proračunu također ne dolazi u obzir jer bi, po Grčiću, pad od deset milijardi kuna u ukupnoj potrošnji dodatno smanjio BDP, dok Popijač drži da ovakav proračun omogućava funkcioniranje države - isplatu mirovina, plaća i svih socijalnih prava.

Vezani članci:

arti-201110090132006 arti-201110090276006 arti-201108250206006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo