padaju prve rezervacije / Hrvatska je njemačkim turistima šesta omiljena destinacija u koju putuju

Na jednom od najvećih svjetskih turističkih sajmova koji je jutros otvoren u Berlinu, predstavlja se i Hrvatska koja je njemačkim turistima šesta omiljena destinacija u koju putuju. Lani ih je k nama stiglo 2,1 milijun, ostvarili su 16 milijuna noćenja, čime čine četvrtinu ukupnog turističkog prometa

9.3.2016.
18:48
VOYO logo

Nijemci vole odmatrati u Hrvatskoj, pa su u njoj i najbrojniji turisti. Rezervacije za novu sezonu već su počele, a mnogi su već otkrili čari Jadrana pa se opetovano vraćaju u Lijepu našu.

Hrvatska je Nijemcima šesta omiljena destinacija u koju putuju. Prva je Španjolska zbog blizine i sigurnosti, ali Hrvatska ima svoje adute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo odlične ponude za Hrvatsku, od 200 do 500 eura za tjedan po osobi što je jako dobra cijena u odnosu na konkurenciju. Španjolci su skuplji, ali bliži, pa Nijemci napune sve njihove hotele, čak i one lošije”, pojasnio je predstavnik turoperatera Toni Lausberg.

Sigurnost je trenutno tema i kriterij za putovanje broj jedan. Da smo sigurna zemlja, ministar turizma je potvrdio čelnom čovjeku Svjetske turističke organzacije, a ovaj predstavnicima 190 zemalja koliko ih je na sajmu. Demantirao je i napise austrijskih i njemačkih medija o novoj izbjegličkoj ruti kroz Dalmaciju, kazavši kako su one možda i rezultat ljubomore jer je Hrvatska u Austriji prvi put najpopularnija turistička destinacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo već sada dobre najave s njemačkog tržišta, negdje 18-20 posto su bolji pokazatelji nego prošle godine. Kada se sve zbroji, na kraju očekujemo rast na turističkom tržištu od 5 do 6 posto na kraju godine", naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Unatoč tome što će za Uskrs doputovati 10 do 15 posto manje turista, jer je blagdan dosta rano ove godine, Vlada će sutra Ministarstvu turizma budžet srezati za 30 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo