ali promjene kucaju na vrata / Hrvatska je među najgorima u Europi kada je riječ o zapošljavanju

Image
Foto: Thinkstock

Hrvatska je po pitanju zaposlenosti i dalje među pet najgorih država Europske unije, no promjene konačno postaju vidljive

17.7.2015.
16:48
Thinkstock
VOYO logo

Zemlje na jugu Europske unije i dalje najviše pate zbog loše gospodarske situacije, pokazalo je to istraživanje Europske komisije o socijalnim kretanjima u Europi u prošloj godini.

Kriza, čiji se repovi još osjećaju, nejednako je utjecala na države članice, a s njom su se najbolje nosile one u kojima je između društvenih slojeva najmanja nejednakost primanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje pokazuje da je Hrvatska po pitanju zaposlenosti i dalje među pet najgorih država Europske unije, no promjene konačno postaju vidljive.

"Nezaposlenost se smanjuje, BDP raste tako da imamo neke pozitivne pokazatelje koji kažu da reforme koje su provedene i one koje su u tijeku daju neke pozitivne signale. Hrvatska po pitanju ulaganja u razne institucije na tržištu rada i po pitanju socijalne zaštite je ispod europskog prosjeka i tu postoji područje koje se još može poboljšati", pojasnio je Filip Tanay iz Glavne uprava Europske komisije za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo