HRVATSKA JE DOSTIGLA SVOJ TURISTIČKI MAKSIMUM: / Ministar ispričao što sad slijedi; 'Nekima će se osvetiti ono što su radili ovog ljeta'

Image
Foto: Profimedia

Prema ministru turizma, hrvatski turizam je dostigao maksimum od 20 milijuna turista u sezoni

18.8.2019.
22:46
Profimedia
VOYO logo

Ministar turizma Gari Cappelli u Dnevniku N1 televizije najavio je novu strategiju hrvatskog turizma koju će predstaviti za vrijeme hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. Komentirajući stanje u turizmu, rekao je da je Hrvatska dostigla maksimum od 20 milijuna turista u sezoni.

"Nemojmo se uspoređivati s Turskom i sličnim zemljama, Hrvatska to nije i neće nikada biti", rekao je ministar. Capelli smatra da se više ne može očekivati da u glavnoj sezoni imamo rast od dva, pet ili 15 posto više. "Došli smo do maksimuma od 20 milijuna turista i moramo razvijati predsezonu i posezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi s ovom infrastukturom, to je naš maksimum, podizanje kvalitete, gledati na tržištima što radimo i da ne mislimo da možemo u dva mjeseca zaraditi bogatstvo. Nekima će se osvetiti što su radili ovog ljeta", smatra ministar.

Image
Foto: N1 screenshot

Ministar turizma Gari Cappelli

PRESTIŽNI FRANCUSKI ČASOPIS ODUŠEVLJEN SLAVONIJOM: ‘To je neotkriveni kutak Europe za goste profinjenog ukusa’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRESTIŽNI FRANCUSKI ČASOPIS ODUŠEVLJEN SLAVONIJOM: /

'To je neotkriveni kutak Europe za goste profinjenog ukusa'

Image
PRESTIŽNI FRANCUSKI ČASOPIS ODUŠEVLJEN SLAVONIJOM: /

'To je neotkriveni kutak Europe za goste profinjenog ukusa'

Hrvatski turizam nije propao

Rekao je da je Zakon o kategorizaciji promijenjen kako bi mali iznajmljivači shvatili da moraju podizati kvalitetu. Četiri, pet zvjezdica, kuće s bazenima, podizanje kvalitete smatra ključnim za uspjeh te je rekao kako su takve vile u Svetom Petru u Šumi popunjene više od 150 dana u godini.

Uvjerava da hrvatski turizam nije propao. "Na današnji dan u Hrvatskoj je četiri posto više turista, toliko o tom Bernardićevom propadanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje mogu li istupi diplomatkinje Elizabete Mađarević i napad na turiste zbog njihove boje kože u Splitu pokvariti sliku Hrvatske kao sigurne zemlje, ministar odgovara da ne mogu. Takve je događaje osudio te istaknuo da smo u odnosu na broj turista koji nam dolaze sigurna zemlja, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo