Šefik Pezerović / Hrvatska dobila spomenik prvom poginulom bošnjačkom branitelju u Domovinskom ratu

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Šefik Pezerović imao je tek 23 godine kada je poginuo u srpnju 1991. U Domovinskom ratu život je, za Hrvatsku, dalo 1180-ero bošnjaka muslimana

25.4.2017.
19:00
Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Nakon 26 godina u selu Kuljani, u općini Dvor spomenik prvom poginulom Bošnjaku branitelju u Domovinskome ratu.

Zahvalna obitelj s tugom, ali i ponosom prisjetila se svog, tada 23-godišnjeg sina Šefika Pezerovića koji je '91. dao život za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno nas kao obitelj hrabri i drži stalna briga i odnos države hrvatske i njenih inistitucija koja svojim djelovanjem dokazuje da ne zaboravlja branitelje", kazala je Amira Hamzić, sestra Šefika Pezerovića.

Oko 30 tisuća Bošnjaka aktivno se uključilo u postrojbe hrvatske vojske i policije. 3 i pol tisuće je vojnih invalida, a 1180-oro je poginulo. Mnogi smatraju da su za takvu žrtvu zaslužili više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni ostali pripadnici manjina koji su branili ovu zemlju nisu zadovoljni statusom. Josip Jović je službeno prva hrvatska žrtva u Domovinskome ratu. Pet mjeseci ranije u Obrovcu je poginuo policajac Goran Alavinja, po nacionalnosti Srbin, ima status hrvatskog branitelja, no on se ne vodi kao prvi Srbin poginuo za Hrvatsku u Domovinskome ratu. Štoviše, njegov status preispituje Državno odvjetništvo.

Neslužbeno doznajemo da postoji ozbiljna šansa da Alavanja ostane bez statusa hrvatskog branitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo