veliki problem ili? / Hrvati odlaze, a političari nezaposlenim ljudima poručuju: 'Ne okreći se sine, nećemo te ni zvati!'

Neočekivani epilog žestoke polemike između Splićanina koji je najavio odlazak iz Hrvatske i savjetnika gradonačelnika Splita koji mu je zaželio sretan put. Prvi ipak ostaje, a HDZ-ov političar izbrisao je svoj napadački status

27.9.2017.
19:16
VOYO logo

Iako Hrvatsku napuštaju mnogi, status jednog Splićanina izazvao je lavinu reakcija

"...zato ću ubrzo Hrvatskoj reći zbogom. Želim se buditi tamo gdje ne postoje Plenković, Markić, Hasanbegović, Bozanić i Marko Skejo. Tamo gdje vlada demokracija, a ne klerofašistički režim. Želim da se moje dijete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku", napisao je Splićanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu njegovu odluku mnogi su razumijeli.

"Za primjer ajmo reći imate potporni zid koji košta 200 milijuna eura, ne zato što toliko košta nego zato što 500 donio izvođač radova, a milijun i pol političar i ako je tako sve u Hrvatskoj normalno da čovik ide van zemlje", rekao je Dražen, Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedan veliki problem za državu, jer odakle sutra za poreze, za umirovljenike ako mladi odlaze. Jer kao ne bude mladih država neće moći funkcionirati", izjavio je Mateo, Dicmo.

Stigli su i negativni komentari, a brz na odgovoru bio je savjetnik splitskog gradončelnika Krešimir Budiša

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Majstore ako si odlučio odseliti u multi kulti zemlju reci jel to samo po sebi treba bit neka strašna vijest. Ti si otišao iz HR, jer je puna strašnih katolika, neko drugi je došao jer mu je tu lijepo i sigurno...pa široko ti polje...", napisao je Budiša.

Iako nije želio komentirati prepucavanja preko društvenih mreža, splitski gradončelnik kaže da da njegov savjetnik ima pravo na mišljenje, ali da dobro radi svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Budiša radi svoj posao, upravo smo pred potpsivanjem ugovora na desteke milijuna kuna iz EU fondova zahvaljujući njegovu trudu i zato ima povjerenje dok radi svoj posao", rekao je  Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Mario Vujević na kraju je objavio da ipak ostaje u Hrvatskoj, a svoju posljednju objavu Budiša je izbrisao, navodno zbog brojnih prijetnji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba imati razumijevanja za ljude s obirom na stanje jer nije svima dobro u životu", rekao je Mateo.

Dok političari nezadovoljnim, slabo plaćenim ili nezaposlenim ljudima poručuju: "Ne okreći se sine, nećemo te ni zvati!", teško će se zaustaviti iseljavanje iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo