HRT / ima 245 milijuna kuna nenaplaćenih dugova

Nacionalna TV kuća zaključila je prošlu godinu s 245 milijuna kuna nenaplaćenih dugova, a razlog tomu je što je marketing HRT jedno vrijeme bio bez šefa što je uzrokovalo kaos u poslovanju.

26.1.2010.
16:34
VOYO logo

arti-201001250469006Manji dio spomenutog duga od 245 milijuna kuna odnosi se na pretplatu, no najveći dio otpada na nenaplaćene marketinške usluge.

Na sjednici Programskog vijeća rečeno je kako je glavni problem što se prilikom ugovaranja posla nisu ugovarala i sredstva osiguranja naplate, što zapravo znači, piše Jutarnji list, da će HRT vrlo teško doći do isplate dugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT-ovci su napravili suporedbu i s komercijalnim televizijama te su zaključili da ako komercijalne televizije sa 600 ljudi mogu stvoriti prihod od 500 milijuna kuna, onda činjenica da HRT ima na raspolaganju milijardu kuna više, a proizvodi gubitke, govori da sustav upravljanja ne radi.

Problem je i to što upravljački menadžment HRT u svome sastavu nema odgovarajuće stručnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Valčić imenovan je novim urednikom unutarnje politike HTV-a, a funkciju je preuzeo od Renata Kunića, koji je nedavno imenovan za v.d. glavnog urednika Informativnog programa.

Prethodni članak:

arti-201001190153006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo