Završeno glasovanje /

Hrestak i Maras u drugom krugu - Kolarić poručila: 'Danas smo izgubili'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prema neslužbenim rezultatima niti jedan kandidat nije uspio osvojiti natpolovičnu većinu, pa će dva najbolja kandidata morati u drugi krug

10.6.2018.
19:14
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački SDP u nedjelju je proveo izbore za čelništvo gradske organizacije, a za predsjednika zagrebačkog SDP-a natjecalo se petero kandidata - Alen Čičak, Denis Hrestak, Aleksandra Kolarić, Gordan Maras i Rade Nesvanulica.

Prema neslužbenim rezultatima niti jedan kandidat nije uspio osvojiti natpolovičnu većinu, pa će dva najbolja kandidata morati u drugi krug. Također neslužbena je informacija da su to kandidat predsjednika SDP-a Bernardića - Denis Hrestak koji će se za mjesto šefa zagrebačkog SDP-a boriti protiv saborskog zastupnika Gordana Marasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP u Zagrebu ima oko 5500 članova, a pravo glasa na izborima imalo je njih 2500, s obzirom na odluku Glavnog odbora da izborima mogu pristupiti samo oni koji su svoje dugove za članarinu podmirili do dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora. U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi.

Kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a  Aleksandra Kolarić je nakon glasovanja pozvala SDP-ovce da izađu na stranačke izbore, ocijenivši da su oni presudni. "Izaberimo nadu, izaberimo budućnost, pokažimo snagu SDP-a, izaberimo promjene. Glasajmo za zagrebački SDP sa stavom, očekujem drugi krug", izjavila je novinarima. Po objavi prvih rezultata Kolarić je na Facebooku objavila: 'Danas smo izgubili, ali stvorili smo program i tim koji može povući SDP Zagreba naprijed. Žao mi je što nije više ljudi izašlo na izbore za predsjednika SDP-a Zagreb. Čestitam dvojici kandidata koji su ušli u drugi krug. Pozivam članove da u većem broju izađu na izbore sljedeće nedjelje i da glasaju za onog kandidata koji može vratiti socijaldemokraciju društvu. Posebna hvala mom timu koji je kampanju odradio junacki!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrestak je kazao kako očekuje pobjedu u prvom krugu, jer, po njegovim procjenama, takva je i situacija na terenu. Istaknuo je i da se kandidirao za tu funkciju jer želi da SDP ponovno postane prva stranka u Zagrebu.

Pobjedu je danas očekivao i Maras koji je novinarima rekao kako očekuje ono što i građani zaslužuju - bolji SDP te da se konačno počnu baviti problemima u Gradu Zagrebu. "Građani zaslužuju bolji SDP i to namjeravam sa ljudima koji danas dobiju povjerenje za vodstvo gradske organizacije i napraviti", istaknuo je.  

Drugi krug izbora slijedi za tjedan dana, 17. lipnja, u kojem će članovi birati između dvoje prvoplasiranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo