napali HNS /

Hrast nezadovoljan jer Glunčić nije ni u jednoj kombinaciji oko kurikularne reforme

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Izbor voditelja ekspertne radne skupine pokazao je da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata', poručuju iz Hrasta

10.4.2018.
19:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je odlučeno da će Radovan Fuchs biti poseban savjetnik premijera za koordinaciju ERS-a i reforme obrazovanja i nakon što su odabrani članovi Ekspertne radne skupine, priopćenjem je reagirala stranka Hrast koja je nezadovoljna što je iz svih kombinacija oko kurikularne reforme ispao Matko Glunčić

"Izbor voditelja ekspertne radne skupine pokazao je da HNS-u uopće nisu važne stručne ocjene kandidata. Ne radi se samo o omalovažavanju najbolje ocijenjenog kandidata doc.dr.sc. Matka Glunčića već i sljedećeg najbolje ocijenjenog kandidata kojeg su također mogli imenovati za voditelja ERS-a. Jednako tako HNS-u ništa ne znači niti procedura. Jedino što je HNS-u važno je podobnost. Ako propisanom procedurom ne dobiju kandidata koji im politički odgovara, mijenjat će proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok smo za HNS bili sigurni da je to njihov stalni modus operandi, ovim potezom postalo je jasno da je takva politika HNS-a, nažalost, superiorna i da je sam predsjednik HDZ-a i Vlade podlegao takvom modelu političkog djelovanja.

Ovaj potez HDZ-a i HNS-a samo je nastavak stare politike izbora voditelja obrazovne reforme koju je HNS sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerom SDP-om provodio imenujući Borisa Jokića za voditelja ERS-a temeljem netransparentnog javnog poziva izbjegavajući javni natječaj predviđen Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedenim djelovanjem HDZ i HNS definitivno su izgubili i ono malo preostalog povjerenja stručne i znanstvene zajednice u Hrvatskoj koji bi Ministarstvu znanosti i obrazovanja trebali biti prvi partner u radu za bolju budućnost naše djece", stoji u priopćenju Hrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo