nezadovoljni ponašanjem oporbe /

Hrast napao HNS pa im održao lekciju o djeci: 'Ona ne mogu biti taoci neozbiljne politike'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'HNS-u je ozbiljan rad i dobrobit djece puno manje važan od želje da pred biračima opravdaju neprincipijelan ulazak u koaliciju s HDZ-om', tvrde iz Hrasta

8.4.2018.
11:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Stranka Hrast pozvala je u nedjelju Vladu da vodi ozbiljnu i odgovornu odgojno-obrazovnu politiku jer, kako ističe, djeca ne mogu biti taoci neozbiljne politike HNS-a, koji ne poznaje temeljne činjenice i zakone u resoru u kojem imaju ministricu.

"Stranka HNS u svom priopćenju navodi da se vjera 'uči u vjerskim zajednicama, ne u školama'. Istovremeno u školama postoji izborni predmet vjeronauk. Samo ime tog predmeta govori da se u njemu uči o vjeri. I to u školi. Dakle, HNS ne poznaje temeljne činjenice i zakone u resoru u kojem imaju ministricu", stoji u današnjem priopćenju Predsjedništva Hrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS, ocjenjuje se, pokazuje da im je izbacivanje propagandnih floskula modus operandi i prvi politički prioritet, a ozbiljan rad i dobrobit djece puno manje važni od želje da pred biračima opravdaju neprincipijelan ulazak u koaliciju s HDZ-om. "A HDZ je žrtvovao naš odgojno obrazovni sustav radi HNS-ove političke propagande", poručuje Hrast.

"Druga floskula, stoji u priopćenju, koju HNS redovito koristi je da se u školama isključivo uče sadržaji koji su pluralistički prikazani. Međutim, HNS je bio oštro protiv pluralizma kad je Hrast predložio da se u zdravstvenom i građanskom odgoju omogući izbor između različitih programa kako bi se izbjegle nepotrebne svađe i konačno djeci omogućili ti potrebni programi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, HNS je bio oštro protiv tog prijedloga i protiv pluralizma. Hrast poziva Vladu RH da provodi ozbiljnu i odgovornu odgojno – obrazovnu politiku. Djeca ne mogu biti taoci ovakve neozbiljne politike kakvu provodi HNS.", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo