Hotelijeri u panici: Kiša i vize ubijaju sezonu!

2.6.2013.
11:01
VOYO logo

Posljednji dani svibnja, naime, prolaze u primanju otkaza rezervacija iz Rusija i Ukrajine, Kine i Japana, ali i paničnog spuštanja cijena hotelijera koji sada ne znaju što će s praznim posteljama na početku lipnja. Kako ni jednog trenutka ne treba zaboraviti da se u hrvatskoj deviznoj bilanci svaka peta kuna zaradi od turizma, nekoliko pogrešnih ili evidentno zakasnjelih poteza u turizmu mogu drastično poremetiti likvidnost zemlje već ove jeseni. Nakon hladnog i turistički lošeg travnja, sve su se nade polagale u svibanj koji je to trebao nadoknaditi jer su u njemu svi blagdani od Praznika rada, preko Duhova i Tijelova, a on je umjesto toga donio velikom dijelu turističko-ugostiteljske industrije novo razočaranje.

Kiša, niske temperature i konkurencija puno jeftinijih zemalja odvele su dio gostiju na druge obale, a one iz bližeg susjedstva ostavile kod kuće dok se vrijeme ne proljepša. I dok bi se turistički promet iz ta dva proljetna mjeseca zbog njihova skromnog udjela u ukupnom opsegu sezone mogao lako nadoknaditi u 'špici', dotle ono što slijedi nikome ne daje previše razloga za optimizam, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak lipnja, naime, prema najavama organizatora putovanja, ali i samih hotelijera prodaje se loše, rezervacije s ruskog tržišta više se otkazuju nego što stižu nove, domaćih gostiju nema, a stranci čekaju da temperature budu takve da su sigurni kako će se i okupati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo