HOTELIJERI SLOŽNI: / 'Trebali bismo vratiti novce turistima koji su prisiljeni otići ili se nekako drugačije dogovoriti'

Image

Ako se epidemiološka slika u Hrvatskoj uskoro ne popravi, gubici će biti još značajniji

22.8.2020.
12:33
VOYO logo

Mnogi su naprasno prekinuli svoje uplaćeno ljetovanje, a kako im je i povratak višestruko poskupio, pitanje je hoće li im se refundirati dani odmora i usluge koje nisu konzumirali? Hotelijeri i iznajmljivači od Istre do Dalmacije u tome su složni: vraćanje novca turistima treba biti preporuka, a s gostima se treba pokušati dogovoriti, javlja RTL.

Za jedan splitski hotel u kojem više od polovicu gostiju čine Britanci stavljanje Hrvatske na crvenu listu veliki je udarac. No, bez obzira na pad prometa koji slijedi, gosti mogu očekivati povrat novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se kao hotel prilagodili ovoj novonastaloj situaciji s koronavirusom tako da smo dali taj jedan cancelation policy da gosti mogu 24 sata ranije otkazati rezervaciju", pojasnila je Duška Žižak, direktorica prodaje i marketinga u hotelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u prvih šest mjeseci već imaju gubitke i do 50 tisuća kuna gostima se prilagođavaju i mali iznajmljivači.

"Činjenica je da je moralno i ljudski vratiti novac i zapravo bi to trebala biti neka preporuka, pogotovo na ove zemlje koje traže 14 dana karantenu, kao recimo Engleska", rekla je Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne želi loše recenzije

Nitko ne želi loše recenzije pa je, osim povrata novca, jedna od opcija i dogovor s gostima.

"Može se pokušati dogovoriti, recimo, da im se plati taj test ukoliko oni imaju boravak duži od pet, šest dana jer opet se iznajmljivaču isplati pet dana dobiti nego izgubiti svih sedam dana. Ili može im se ponuditi, recimo, vaučer za iduću godinu", poručila je Nimac Kalcina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaučere za iduću godinu, za one rezervacije pristigle početkom godine, nude i u hotelu u Puli.

"Ove zadnje rezervacije koje nam sad, nažalost, poništavaju njih otkazujemo besplatno jer nastojimo zadržati taj odnos da ne kaznimo jer to nije greška ni gostiju, jednostavno takve situacije i više sile", izjavio je Denis Zembo, vlasnik hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog uvedenih restrikcija sve više je onih koji napuštaju i autokampove u Istri. I tu se gostima izlazi u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da želimo da nam se ti gosti vrate i da budu zadovoljni sa samim boravkom, a s druge strane su i sami prisiljeni se vratiti kući prije plana tako da mislim da je u redu da im to i omogućimo bez nekih dodatnih troškova", kazao je Massimo Piutti, predsjednik uprave autokampa.

Ako se epidemiološka slika u Hrvatskoj uskoro ne popravi, gubici će biti još značajniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo