HORVATINČIĆ SE NAKON OPERACIJE VRATIO U HRVATSKU I UŽIVA NA KAVI; Još se ne zna kad će u zatvor: / 'Ja sam tu i ne skrivam se'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Tomislav Horvatinčić jučer se vratio u Hrvatsku nakon što je propustio preuzimanje termina za odlazak u zatvor zbog operacije kojoj je bio podvrgnut 30. siječnja u Njemačkoj

13.2.2020.
14:55
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Osuđeni poduzetnik, 71-godišnji Tomislav Horvatinčić jučer se vratio u Hrvatsku, nakon što je 30. siječnja bio podvrgnut operativnom zahvatu u jednoj njemačkoj bolnici. Zbog toga nije došao na sud gdje je trebao preuzeti termin odlaska u zatvor na izdržavanje kazne od četiri godine i deset mjeseci, zbog izazivanja pomorske nesreće 2011. godine, u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro. Horvatinčić je novinaru Jutarnjeg sam potvrdio da je operiran.

"Operiran sam prije 16 dana i sad još uvijek traje oporavak, a rezultate novih pretraga i otpusno pismo trebao bih dobiti za pet do šest dana. Ja sam sad u Hrvatskoj, kao što vidite i ne skrivam se. Operacija je prošla dobro, ali sam smršavio šest kilograma i oporavak će potrajati neko vrijeme", otkrio je Horvatinčić dok je uživao u kavi na terasi jednog samoborskog kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HORVATINČIĆ NE DOLAZI PO TERMIN ZA ODLAZAK U ZATVOR: /

'Liječnik u Njemačkoj mu je rekao da hitno mora na operaciju'

Image
HORVATINČIĆ NE DOLAZI PO TERMIN ZA ODLAZAK U ZATVOR: /

'Liječnik u Njemačkoj mu je rekao da hitno mora na operaciju'

Uznapredovao rak želuca

Na operaciji je završio zbog recidivirajućih aspiracija što je dovelo do evidentnog pogoršanja refluksa, a sve je uzrokovao rak želuca kojeg je dobio tijekom posljednjeg sudskog postupka. Iako je višesatna operacija prošla dobro, Horvatinčić je proveo nekoliko dana u šok-sobi, jer je dobio temperaturu. Osim problema sa želucem, poduzetnik svake godine mora ići na operaciju bedrene kosti.

Procedura za odlazak u zatvor

Kad dobije svu dokumentaciju iz bolnice u Njemačkoj, morat će je dostaviti u Centar za izvršavanje kazne zatvora Županijskog suda u Zagrebu, kako bi opravdao odgodu odlaska u zatvor. Novi termin u kojem bi trebao primiti Rješenje o izvršenju zatvorske kazne je 9. ožujka, a nakon toga bi se u roku od tri tjedna morati javiti u Odjel dijagnostike u Remetincu, gdje će ga uputiti u jedan od zatvora. No, oni koji su upućeni u Horvatinčićevo zdravstveno stanje tvrde kako je ono loše, pa je upitno hoće li on s proljećem završiti u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo