TIJELA OVACA SU BILA RAZBACANA / Horor usred bijela dana kod Zadra: 'Samo sam se uhvatila za srce i rekla: Je li moguće da ovako nešto postoji?'

Zaklano je pet ovaca pred janjenjem i 15 janjaca, a više ih je naklano

26.1.2024.
21:36
VOYO logo

U naselju nadomak Zadra tri su vuka usmrtila više od 20 ovaca i janjaca. Stočaru Vjekoslavu Zriliću iz Murvice Gornje ovo nije prvi susret s vukovima, no nije mogao ni zamisliti da će napadati usred bijela dana.

Tijela ovaca koje su bile pred janjenjem i malih janjaca razbacana su po širokoj i ograđenoj okućnici u Murvici Gornjoj u koju je čopor vukova upao u petak oko 10 sati i poklao gotovo pola stada od kojeg živi obitelj nekadašnjeg dragovoljca Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOKANTNO RAZBOJNIŠTVO U SLAVONIJI /

Upali u kuću, pretukli stariju ženu i trudnicu pa ih opljačkali: 'Mene i svekrvu su zavezali, vikala sam da mi ne ubiju kćer'

Image
ŠOKANTNO RAZBOJNIŠTVO U SLAVONIJI /

Upali u kuću, pretukli stariju ženu i trudnicu pa ih opljačkali: 'Mene i svekrvu su zavezali, vikala sam da mi ne ubiju kćer'

'Nema spasa ni jednoj ovci'

"Puno nas je na ovome. Ne samo ja, nego i unučad i žena i svi. Ništa. Puhati u buru. Nema spasa ni jednoj ovci", kaže na rubu suza Vjekoslav Zrilić.

Zaklano je pet ovaca pred janjenjem i 15 janjaca, a više ih je naklano. Janjčić star svega 15-ak dana još uvijek je živ, ali ugiba. Nema mu spasa jer ga je vuk ugrizao za vrat. Vjeko, koji uvijek čuva stado kada idu u ispašu, jutros je imao posla u gradu, pa je ovce ostavio u ograđenome uz kuću. Susjed mu je javio da se čudno komešaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odjednom sam vidio gdje su ovce poskočile. Uletjele su u grupu, što mi je bilo čudno. Najprije su poletjele prema dolje, a onda su proletjele opet prema gore. Potrčale su prema sjeveru", priča Bruno Ćustić.

'Odrastete uz njih, onda dođete i vidite da ih pola nema'

Vjekina 15-godišnja unuka Simona, koja je odrasla s ovcama i oko njih pomaže djedu, bila je kod kuće, pa je požurila vidjeti što je s ovcama čim je djed nazvao. "Prva sam to vidjela. Ugledala sam da je pola ovaca još živo, da još dišu. Samo sam se uhvatila za srce i rekla: Je li moguće da ovako nešto postoji?", ispričala je Simona za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živite s njima, od malih nogu gledate ih svaki dan pred svojom kućom, odrastate uz njih. Onda dođete i samo vidite da ih pola više nema", dodala je Simona.

Svaka životinja ima ugrize oko vrata što slovi za vučji "potpis". Vjeki je vještak potvrdio da se radi o napadu više vukova na stado. Vukovi su napadali stada u blizini i u posljednje vrijeme. Očito je da se čopor vukova nastanio gotovo na samom ulazu u Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zadarski azil puca po šavovima, a psi preživljavaju od donacija. Među njima je i mala Daisy. 'Došli smo do ruba'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo