AKTIVISTI ZABRINUTI /

Horor u Splitu: Djeca na poznatoj gradskoj plaži iz dosade kamenjima poubijala tri pačića

Image
Foto: Udruga Sehaliah

Prema Zakonu o zaštiti životinja kazna za zlostavljane ili usmrćivanje divljih životinja iznosi od 30.000 do 50.000 kuna

10.6.2018.
13:49
Udruga Sehaliah
VOYO logo

Prije nekoliko dana na splitskoj plaži Trstenik primijećna je patka sa jedanaestero mladih. Naime, na spomenutoj plaži nastanila se na području gdje se obližnji potok ulijeva u more.

Međutim, kako je prva prenijela Dalmacija Danas, u subotu su djeca koja su se igrala na plaži ničim izazavana odlučila kamenovati pačiće, a tom su prilikom čak tri životinje smrtno stradale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučajni prolaznik sve je vidio i alarmirao volontere, koji su patkama uskočili u pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonela Šteta, članica udruge Ornitološki laboratorij, putem Facebook statusa pozvala je ljude u pomoć. Mama patka je divlja i leti posvuda. Šanse da se ona uhvati su vrlo male, ali moguće je uhvatiti njezine pačiće i pružiti im utočište. Drugo je rješenje dežurstvo. Antonela kaže kako bi bilo dobro da netko dežura i pazi da se mališanima ne dogodi ništa loše. Na pačju obitelj trebalo bi paziti oko mjesec i pol dana.

Prema Zakonu o zaštiti životinja kazna za zlostavljane ili usmrćivanje divljih životinja iznosi od 30.000 do 50.000 kuna. Osobe koje žele pomoći Antoneli i drugim volonterima mogu se javiti na broj 092 231 4169

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo