IGRANJE NA NISKE STRASTI / Homofobni ispad: Friščić protiv gay brakova

Image

Predsjednik HSS-a Josip Friščić na subotnjem predizbornom skupu u Koprivničkom Ivancu izjavio je kako njegova stranka neće dopustiti homoseksualcima da posvajaju djecu i da sklapaju brakove.

20.11.2011.
10:45
VOYO logo

Iako je Josip Friščić istaknuo kako nema ništa protiv homoseksualaca i da je prva točka njegovog programa obitelj, ipak je dodao kako je HSS protiv homoseksualnih brakova i posvajanja djece.

"Nemam problem da se drže za ruke i šeću ulicom. Ali nećemo dozvoliti da se on i on ili ona i ona mogu vjenčati. To nije bračna zajednica. Ako nas to čini konzervativcima, onda smo konzervativci. Nećemo im dopustiti niti da usvajaju i odgajaju tuđu djecu", rekao je predsjednik HSS-a na predizbornom skupu u Koprivničkom Ivancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Damir Bajs hvalio njihove uspjehe na području Podravine,  HSS je očito odlučio igrati na kartu svojih trenutnih koalicijskih partnera. Kako HDZ obično uspijeva motivirati svoje biračko tijelo irelevantnim pitanjima vjeronauka u školama i dekriminalizacije lakih droga, Friščić i njegove stranačke kolege će očito pokušati pobuditi niske strasti i svojim biračima 'prodati' priču o ugrožavanju tradicionalne, kršćanske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo