Potresi među vladajućima / Hoćemo li zaista ići na prijevremene izbore? 'Vrh HDZ-a ima plan održati ih 5. siječnja...'

Šef oporbenog HSS-a Beljak tvrdi da je doznao da HDZ ima plan spojiti parlamentarne i drugi krug predsjedničkih izbora

16.10.2019.
7:15
VOYO logo

I posvađana vlast i cijela oporba poručuju da su za parlamentarne izbore spremni, ali kada bismo mogli na birališta, nitko iz vladajuće koalicije, barem javno, ne želi reći. 

Jedino šef oporbenog HSS-a Krešo Beljak uvjerava da je doznao za HDZ-ov plan o održavanju izbora 5. siječnja, istodobno s drugim krugom utrke za Pantovčak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu se u Saboru raspravlja o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića, a u petak, kada se o tome bude glasovalo, vladajuća većina pokazat će postoji li i dalje.

"Da nisam provjerio, ne bih vam dao izjavu. U petak će biti velika većina koja će podržati ministra Kujundžića i izvješće Vlade. Vladajuća većina broji 82 člana, hoće li biti 82 ili 81, ovisi o tome hoće li svi biti u sabornici", rekao je medijima Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nakon toga, poručuje Bačić, moguće je raspisivanje parlamentarnih izbora. No dok on o datumu ne želi, šef oporbenog HSS Krešo Beljak uvjerava da je "iz najvišeg vrha HDZ-a" doznao planirani datum - 5. siječnja 2020.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić o datumu, ni riječi: "Mi za tri dana ulazimo u četvrtu godinu mandata, prema tome, kada se HDZ odluči tada će izbori biti. U četvrtoj godini mandata su svi izbori redovni!"

A tog 5. siječnja trebao bi se održati i drugi krug predsjedničkih izbora u koji bi se, prema anketama suočili aktualna predsjednica i Zoran Milanović, na što, uvjerava Beljak, HDZ računa kao prednost:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS i Milan Bandić i dalje inzistiraju na povećavanju plaća učiteljima. Ali i dalje ostaju uz Vladu.

"Nama su bitni učitelji, reforma nam je najbitnija, a dio reforme su i učitelji. Bili smo kritizirani. Teško je bilo ući u ovu koaliciju, ali smo imali svoj cilj. Puno će lakše biti izaći", kazao je HNS-ov Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandićevih 11 sutra ujutro ima sastanak Kluba zastupnika, a HDZ-ovci, pa i ministar financija i dalje uvjeravaju da je Vlada - stabilna. 

No u zgradi Vlade su bili pa otišli mnogi, i prije nego što su planirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike