HND / osudio prijetnje novinaru Saši Paparelli

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje prijetnje koje je novinaru Business.hr-a Saši Paparelli telefonski uputio Michael Ljubas, najveći dioničar zagrebačkog Elektroprometa.

23.12.2009.
17:41
VOYO logo

Michael Ljubas je najveći dioničar tvrtke Elektropromet, čiji ga djelatnici optužuju da namjerno želi upropastiti tu tvrtku. Nakon što je prije nekoliko tjedana objavio članak o Elektroprometu, Ljubas je dvaput zvao Sašu Paparellu, a u posljednjem razgovoru u utorak mu je i zaprijetio.

Kako nam je ispričao Paparella, Ljubas mu je rekao kako će mu "zagorčati život", te "srediti da dobije otkaz". Uz to, nazvao ga je smećem i ostalim pogrdnim riječima, a optužio ga je i za utjecanje na rad pravosuđa jer je pisao o jednom rješenju Trgovačkog suda. Inače, Ljubas je već ranije vrijeđao još jednog novinara Bussines.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Michael Ljubas, kojega zaposlenici Elektroprometa optužuju za namjerno uništavanje njihove, skoro već upropaštene tvrtke, već ima staža u zastrašivanju novinara. U rujnu 2008. je ispred zgrade Općinskog suda u Zagrebu, gdje se protiv njega vodio postupak zbog zlouporabe ovlasti u poslovanju, zaprijetio foto reporteru Večernjeg lista Sergeju Županiću da će mu 'razbiti glavu ako ga slika'", piše u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

U HND-u još jednom upozoravaju da niti nakon godinu i pol dana od premlaćivanja novinara Dušana Miljuša nisu otkriveni napadači i naručitelj tog pokušaja ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo