Hlo izgubila spor protiv Šprajca i Stankovića

Etičko povjerenstvo HRT-a odbacilo je optužbe iz prijava koje je protiv Aleksandra Stankovića i Zorana Šprajca podnijela tadašnja šefica Informativnog programa Hloverka Novak-Srzić.

28.1.2010.
16:08
VOYO logo

"Mogu potvrditi da je završena interna procedura i zaposlenici su o zaključcima obaviješteni. Etičko povjerenstvo je odbacilo optužbe i mišljenja su da nisu povrijeđeni članci kodeksa", potvrdio je za net.hr glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić.

Kako doznajemo, optužbe koje je protiv Aleksandra Stankovića podnijela Hloverka Novak-Srzić, jer je u svojoj emisiji Nedjeljom u 2 ugostio novinara Index.hr-a Tomislava Klauškog, potpuno su odbačene. Stanković nam je potvrdio da su ga s HRT-a obavijestili o odlukama Etičkog povjerenstva, te da je odluka "potpuno očekivana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Zorana Šprajca povjerenstvo je utvrdilo da voditelj jest povrijedio jedan kodeks pravilnika, ali da se ne radi o grubom ili namjernom nepoštivanju pravilnika. Šprajca je Hlo prijavila zato jer je u središnjem Dnevniku ugostio šefa SDP-a Zorana Milanovića, koji je u Dnevniku govorio punih deset minuta.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o tome da Šprajc nije postupio po nalogu urednice, koja mu je naložila da skrati razgovor s Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001180787006 arti-201001210017006 arti-201001190153006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo