ima li kraja? / Hladan tuš iz HEP Toplinarstva: Bez tople vode Kruge, Savica, Dubrava, Donji Grad, Prečko....

Image
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

Čak 13 naselja bez tople je vode zbog nevremena jer je na nekoliko mjesta puknuo vrelovod. No i bez toga cijeli zapadni dio grada bez tople je vode skoro tri tjedna zbog zamjene starog vrelovoda

22.7.2023.
11:37
Lovro Domitrovic/PIXSELL
VOYO logo

HEP-Toplinarstvo obavijestilo je u subotu kako je zbog tehničkih poteškoća u proizvodnom postrojenju TE-TO Zagreb, nastalih uslijed jučerašnjeg nevremena, u jutarnjim satima obustavljena isporuka tople vode krajnjim kupcima u Novom Zagrebu te u naseljima u istočnom dijelu grada.

Isporuka tople vode obustavljena je i u naseljima Kruge, Savica, Sigečica, Borovje, Folnegovićevo, Ferenščica, Dubrava, Donji grad, Trnje, Njivice, Martinovka, Vrbik i Cvjetno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijed kvara na proizvodnom postrojenju došlo i do nekoliko puknuća na vrelovodnoj mreži, kao posljedica nevremena. 

Nakon što se uspostavi rad proizvodnog postrojenja, moći će se utvrditi točan broj i lokacije puknuća vrelovoda te pristupiti sanaciji, naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici HEP Proizvodnje i HEP-Toplinarstva su na terenu kako bi se kvar i puknuća što prije sanirali.

Image
VRUĆE LJETO, HLADAN TUŠ /

Zagrepčani opet bez tople vode. Do 9. kolovoza hladan tuš, evo za koga

Image
VRUĆE LJETO, HLADAN TUŠ /

Zagrepčani opet bez tople vode. Do 9. kolovoza hladan tuš, evo za koga

Iz HEP-Toplinarstva procjenjuju kako bi po trenutnom stanju na terenu, opskrba toplom vodom trebala biti uspostavljena sutra tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje dok se šteta ne sanira.

Zamjena vrelovoda

Također, zbog radova revitalizacije vrelovodne mreže u Golikovoj ulici u razdoblju od 25. srpnja 2023. do 15. kolovoza 2023. obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP-Toplinarstvo u Golikovoj ulici provodi zamjenu dotrajalog magistralnog vrelovoda promjera 500 milimetara, koja je zahtjevna i kompleksna, što utječe na dužinu trajanja obustave. "Radnici će na gradilištu uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, kako bi se krajnjim kupcima uspostavila isporuka tople vode", navode.

Projektom Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba, koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, planira se revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljan popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog projekta objavljen je na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo