kakva priča / HGSS tri dana tražio baku kod Makarske. Pomagali vatrogasci, psi, lovci. Našli su je, a već im se urezala u sjećanje

Image
Foto: Facebook HGSS Stanica Makarska

'Ukupno drugi dan u potrazi sudjeluje 35 vatrogasaca te 12 pripadnika HGSS stanica Makarska i Split. U potrazi sudjeluju i tri potražna tima HGSS-a sa psima, jedan potražni tim sa psom DVD-a Omiš te četiri bespilotne letjelice', napisali su u objavi uz fotografije

29.6.2023.
22:50
Facebook HGSS Stanica Makarska
VOYO logo

Spašen je još jedan život, izvijestio je HGSS Makarska na svom Facebooku. Dobili su dojavu u utorak, 27. lipnja nešto prije podneva, da je nestala starija žena na području Općine Šestanovac, odnosno sela Grabovac.

Tada je 19 HGSS-ovaca izašlo na teren i započelo pretragu. S obzirom na visoke temperature i teško prohodan teren, u potragu su se uključili i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zagvozd, omiški policajci i pripadnici splitskog HGSS-a, a ubrzo su pristigli i pripadnici HGSS-a Posušje, lokalno lovačko društvo i mještani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga se nastavila drugoga dana, 28. lipnja, kada su se potrazi priključili vatrogasci s omiškog područja i to iz čak osam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno drugi dan u potrazi sudjeluje 35 vatrogasaca te 12 pripadnika HGSS stanica Makarska i Split. U potrazi sudjeluju i tri potražna tima HGSS-a sa psima, jedan potražni tim sa psom DVD-a Omiš te četiri bespilotne letjelice", napisali su u objavi uz fotografije.

Image
Foto: Facebook HGSS Stanica Makarska
Image
Foto: Facebook HGSS Stanica Makarska

Potraga se nastavila i danas kada su pronašli stariju ženu. Kako su istaknuli, pronašli su je živu, ali u teškom stanju. Dovezli su je do prometnice, a potom predali Hitnoj pomoći Šestanovac oko 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovoj potražnoj akciji i čijim naporima je spašen još jedan život", zaključio je makarski HGSS.

Ipak, čini se da će mnogima ovo spašavanje ostati urezano u sjećanju. Baka im je naime po pronalasku darovala poklone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjet mirisa direktan je put prema sjećanjima. Nakon tri dana potrage po surovom terenu nismo posustali ni gubili nadu. Iskusne životne ruke, uz spašen zivot, darovale su nam i najljepši poklon zahvale - miris nade, kadulje i smilja koji će nas zauvijek podsjećati na ovaj dan", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'HGSS s mjesta pada mađarskog helikoptera: 'Strana je to letjelica, klada su došli Mađari digli smo zapaljenu olupinu i našli treće tijelo''

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo