Izgubio se u noći / HGSS spasio dehidriranog biciklista: 'Bio je bez vode 11 sati, izgubio je orijentaciju'

Image
Foto: HGSS/www.gss.hr

Uz zahtjevan teren i noć spašavanje je otežavalo to što unesrećeni ne koristi pametni telefon koji bi olakšao lociranje

18.9.2018.
17:25
HGSS/www.gss.hr
VOYO logo

HGSS je u petak u 19.03 putem Centra 112 zaprimio dojavu o izgubljenom stranom državljaninu na nepristupačnom terenu u okolici Baške.

Poziv je stigao od obitelj unesrećenog, te je u razgovoru utvđeno da se radi o starijoj muškoj osobi koja se uputila iz Baške biciklom u jutarnjim satima prema području Mjesečevogplatoa, te da je izgubila orijentaciju i ne može pronaći put. Nastalu situaciju otežala je i spoznaja da je unesrećeni bez vode i rasvjete i na terenu više od 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS/www.gss.hr

Spašavanje unesrećenog muškarca. Izvor: HGSS.

Spašavatelji se odmah upućuju na lokaciju sa tri vozila. Lociranje unesrećenog bilo je otežano obzirom na zahtjevan teren i noć, te da unesrećeni ne koristi pametni telefon koji bi olakšao lociranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku na teren spašavatelji su raspoređeni u timove koji su koordiniralo pretraživali teren. Dobrim odlukama voditelja potrage spašavatelji su prvo pronašli napušteni bicikl unesrećenog, a u narednim satima i unesrećenog, koji je bio dehidriran ali neozlijeđen. Potraga službeno završava u 1.50 predajom unesrećenog obitelji te povratkom spašavatelja u bazu, izvjestili su iz HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo