'osuđen na pomoć' / HGSS s Biokova spašavao turista u sandalama i čarapama. Nije imao ni vodu, ni kartu ni hranu

Image
Foto: Hrvatska gorska služba spašavanja/Facebook

Poziv su zaprimili u 13.55 sati, a u 15.50 su uspjeli locirati unesrećenog muškarca. Kažu, bio je dehidriran, ali mogao se kretati

1.8.2023.
17:32
Hrvatska gorska služba spašavanja/Facebook
VOYO logo

Jučer je Hrvatska gorska služba spašavanja na stanici Makarska dobila dojavu o unesrećenom turistu koji je namjeravao 'osvojiti' biokovski vrh Viter. Muškarac se izgubio iznad Brista na Biokovu, a krenuo je iz kampa u mjestu Podaca, objavljuje HGSS na društvenim mrežama.

Turist je bio u sandalama, a, zaključuje HGSS, uopće sa sobom nije imao kartu, niti se informirao o svom pohodu. Budući da nije imao kartu, nije znao ni put kući, pa je ostao bez vode i hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HGSS-u su rekli da je turist u startu 'osuđen' na njihovu pomoć zbog neinformiranosti. Na teren je izašlo 11 spašavatelja stanice Makarska, ali i tri vatrogasca iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gradac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv su zaprimili u 13.55 sati, a u 15.50 su uspjeli locirati unesrećenog muškarca. Kažu, bio je dehidriran, ali mogao se kretati.

U 17.20 turista su vratili u kamp Podaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se god ne počnu naplaćivati masne kazne ovim kvazi planinarima, ovo će se događati. Dizanje helikoptera košta poprilično sve nas porezne obveznike, a uz to sve, tu je i ljudstvo koje riskira živote" komentirali su na objavi HGSS-a ljuti građani.  

POGLEDAJTE VIDEO: Pročelnik HGSS-a o tome kako se traži dijete od 2 godine: 'Ako je trava, doslovno morate stati na njega da biste ga našli'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo