SIGURNOST NA 1. MJESTU / HGSS ima pune ruke posla, no upozoravaju: 'Vas ćemo sigurno izvući, ali vaši limeni ljubimci...'

Image
Foto: Privatna arhiva

Koliko god puta oni naglašavali, i dalje ima mnogo onih koji ovakvo vrijeme koriste za odlazak u planine nespremni, s lošom opremom i nedovoljno informirani

22.1.2023.
8:41
Privatna arhiva
VOYO logo

Nakon dugo vremena diljem Hrvatske pao je snijeg, a temperature su napokon one zimske.

Dolaskom pravog temperatura ispod nule, ljudi su se odlučili za snježne radosti, ali Hrvatska gorska služba spašavanja ima sve više intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god puta oni naglašavali, i dalje ima mnogo onih koji ovakvo vrijeme koriste za odlazak u planine nespremni, s lošom opremom i nedovoljno informirani.

Kako bi sebi olakšali posao, ali i drugima pružili sigurnost, HGSS-ovci su na svojoj Facebook stranici objavili upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planinari, ljubitelji prirode i snježne idile, Vas ćemo sigurno izvući, ali Vaši limeni ljubimci možda pričekaju proljeće. Imamo cijeli niz intervencija na području PP Biokovo i Dinara pa Vas molimo da malo pripazite na sebe, a u konačnici i na nas. Šalu na stranu, apeliramo da pratite vremenske prognoze, te da se u ovakvim uvjetima ne upuštate u nepotrebne rizike", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo