REZULTATI EUROPSKIH IZBORA / HDZ tijekom noći osvojio i šesti mandat, 'izvisio' Savez za Hrvatsku!

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

S obzirom da je HDZ osvojio šesti mandat sadašnji HDZ-ov eurozastupnik Davor Stier vratit će se u klupe Europskog parlamenta.

26.5.2014.
7:05
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - HDZ-ova koalicija je tijekom noći stigla i do šestog mandata u Europskom parlamentu i tako potvrdila dominaciju na nedjeljnim izborima. Nakon obrađenih 99,94 posto biračkih mjesta jasno je i da će SDP-ova koalicija osvojiti četiri mandata, ORaH-u je pripao jedan, dok je Savez za Hrvatsku ostao bez predstavnika u Europskom parlamentu iako je prešao izborni prag.

S obzirom da je HDZ osvojio šesti mandat sadašnji HDZ-ov eurozastupnik DavorStier vratit će se u klupe Europskog parlamenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz nositelja liste HDZ-ove koalicije AndrejaPlenkovića (HDZ) u Bruxelles idu RužaTomašić (HSP AS), koja je osvojila najveći broj preferencijalnih glasova, MarijanaPetir (HSS), DubravkaŠuica (HDZ) i IvanaMaletić (HDZ).

Lijeva SDP-ova koalicija u Europski parlament šalje ToninaPiculu, koji je ponovno osvojio najveći broj glasova birača, BiljanuBorzan (SDP), JozuRadoša (HNS) i IvanaJakovčića (IDS) koji bi, kako je ranije najavljeno, zamijenio NevenaMimicu, dok s liste ORaH-a mandat ide DavoruŠkrlecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nedjeljnjim izborima kojima se odazvalo svega 25,24 posto birača najviše glasova, 41,42 posto odnijela je HDZ-ova koalicija, slijede SDP-ova s 29,93 posto, ORaH s 9,42 te Savez za Hrvatsku s 6,88 posto. Ostale liste nisu prešle izborni 5-postotni prag.

Desna HDZ-ova koalicija ukupno je dobila 381 tisuću glasova, lijeva SDP-ova 275 tisuća, ORaH 86 tisuća i Savez za Hrvatsku 63 tisuće glasova

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo