ignorira zakone i institucije /

HDZ-ov načelnik ilegalno gradi uljaru, lažirao izvještaje i varao inspekciju: 'On je sve zakuhao. Nije mu prvi put'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ilegalni objekt sagrađen je poviše južne cijevi tunela sv. Ilija Biokovo, a spornu česticu zemlje općini je darovala Vlada Andreja Plenkovića 2018. godine

4.9.2021.
22:00
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnji HDZ-ov načelnik Baške Vode Josko Roščić već četiri mjeseca ignorira državne institucije i zakone te protupravno gradi općinsku uljaru na predjelu Bast – jednom od atraktivnijih dijelova tog dalmatinskog bisera, otkriva Večernji list.

Ilegalni objekt sagrađen je poviše južne cijevi tunela sv. Ilija Biokovo, a spornu česticu zemlje općini je darovala Vlada Andreja Plenkovića 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
milijunski zakup /

Ministarstvo poljoprivrede godinama plaćalo ogroman poslovni prostor koji je uglavnom zjapio prazan. Potrošili su milijune

Image
milijunski zakup /

Ministarstvo poljoprivrede godinama plaćalo ogroman poslovni prostor koji je uglavnom zjapio prazan. Potrošili su milijune

Na audiosnimci u posjedu Večernjeg lista, šef nadzora na spornom gradilištu izjavljuje kako ga je Josko Roščić praktički prisilio da potpisuje dokumente i lažira izvještaje o provedbi projekta unatoč tome što su i jedan i drugi svjesni da objekt nema građevinsku dozvolu.

'Opasan igrač s kojim nema zafrkancije'

Radnici gradilišta otkrili su da je do sada za taj projekt potrošeno oko milijun i pol kuna, što već za pola milijuna premašuje vrijednost javne nabave. ''Imali smo problema s temeljem građevine, trebali smo raditi jaču potporu, a ti su troškovi klasificirani u projektu kao dodatni'', kazao je jedan od radnika tvrtke Okomica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzorni inženjer Ljubomir Vodanović u audiosnimci, čiju je autentičnost potvrdio, priznao je da je riječ o bespravnoj gradnji, ali ga je načelnik uvjerio da sve potpisuje te da će on naknadno riješiti preko svojih kanala građevinsku dozvolu i preuzeti na sebe odgovornost ako dođe do kaznenog progona. Na snimci dodaje da je Roščić ''opasan igrač'' i da ''s njime nema zafrkancije''.

''Ne bih htio govoriti o tome. Pitajte Roščića, on je sve zakuhao. Nije mu prvi put, više od 20 godina radi po istom principu, a ja sam mu kazao da će mu netko prije ili kasnije stati na kraj'', rekao je za Večernji list Vodanović.

''Roščićev modus operandi je ilegalna gradnja. To je njegov zaštitni znak. Baška Voda jedna je od rijetkih općina u Hrvatskoj koja ne koristi EU fondove, zapitajte se zašto. Zato što nema prostora za zavrzlame'', rekao je nezavisni vijećnik Josip Topalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo