'U KUT STJERANI' /

HDZ o prozivkama na račun Plenkovića: 'Milanović baca laži! I on koristi policijski gliser'

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HDZ-ova reakcija stiže nekoliko sati nakon što je Nacional, pozivajući se na visoki policijski izvor, objavio da je premijer Plenković putovao na Hvar i Brač policijskim gliserom, točnije policijskim ophodnim vozilom koje se koristi za nadzor mora i granice, nerijetko u privatne svrhe

3.9.2024.
13:15
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

HDZ je optužio predsjednika Zorana Milanovića da u eter "baca laži o drugima" kako bi "pobjegao od vlastite odgovornosti", odgovorivši na napise objavljene u Nacionalu koji sugeriraju da je premijer Andrej Plenković u mandatima policijskim gliserom putovao na Hvar i Brač, nerijetko u privatne svrhe.

Tvrde da Plenković koristi službena policijska plovila za prijevoz na otoke "svega nekoliko puta godišnje" te da je "zlonamjerna manipulacija" izjednačavati to s konstantnim zarobljavanjem vojnih helikoptera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada više ne zna kako braniti 348 letova vojnih helikoptera u nerazjašnjene svrhe, u kut stjerani Milanović vraća se starom receptu za bijeg od vlastite #odgovornost - baca u eter laži o drugima!

Image
RAT BROJKAMA /

'Plenković je policijskim gliserom išao na Hvar, Brač i posjećivao rodbinu, a evo što rade drugi ministri'

Image
RAT BROJKAMA /

'Plenković je policijskim gliserom išao na Hvar, Brač i posjećivao rodbinu, a evo što rade drugi ministri'

Resursi Ministarstva obrane nisu predviđeni da po Hrvatskoj voze dužnosnike, a kamoli za njihova privatna putovanja. To je svakome jasno, pa se sada, u nastojanju da se "operu" Milanovićevi grijesi, putem tjednika Nacional očajnički pokušava u isti koš ubaciti i korištenje Vladinog aviona i policijskih plovila - koji su namijenjeni upravo za prijevoz dužnosnika! A pritom se i Milanović sam služi s oba od tih prijevoznih sredstava!", objavio je HDZ u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da se službena policijska plovila koriste za provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite domaćih i stranih štićenih osoba, što uključuje i njihov prijevoz ako je to potrebno - sukladno aktivnostima u kojima štićene osobe sudjeluju na obali ili otocima.

'Milanović dođe na Hvar vojnim helikopterom da bi se družio s Dodikom'

"Dakle, kada god su premijer Andrej Plenković ili predsjednik Republike Milanović i ostali dužnosnici iz 1. kategorije štićenih osoba iz zemlje ili inozemstva na nekom hrvatskom otoku, policijsko plovilo ondje je svakako prisutno radi provođenja mjera sigurnosti. Prisutno je i kada npr. Milanović dođe na Hvar vojnim helikopterom kako bi se družio s Dodikom", tvrde iz vladajuće stranke.

"Zlonamjerna manipulacija", kažu, dolazi od "istih onih aktera koji svojom šutnjom toleriraju ili čak brane Milanovića dok vrijeđa i napada novinare i političke neistomišljenike, krši Ustav, bahato zlorabi resurse MORH-a i sramoti Hrvatsku ispadima na međunarodnoj sceni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjereni su da "građani sve vide" što su, kažu, dokazali rezultati parlamentarnih izbora, a najavljuju da će "Milanović i njegova partija" doživjeti poraz i na skorašnjim predsjedničkim izborima.

HDZ-ova reakcija stiže nekoliko sati nakon što je Nacional, pozivajući se na visoki policijski izvor, objavio da je premijer Plenković putovao na Hvar i Brač policijskim gliserom, točnije policijskim ophodnim vozilom koje se koristi za nadzor mora i granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalov izvor smatra da se može tvrditi da je Plenković taj koji neprimjereno koristi državne resurse, navodeći da je on posjećivao Hvar i Brač samo manjim dijelom zbog stvarnih službenih razloga, a uglavnom da bi posjetio članove obitelji i rodbinu koji ondje stanuju. Izvor je progovorio potaknut "manipulacijama ministra obrane Ivana Anušića" oko broja letova predsjednika Milanovića vojnim helikopterom.

POGLEDAJTE VIDEO: Koliko je zapravo letio vojnim helikopterima? Milanović tvrdi jedno, MORH drugo

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo