HDZ / gubi i u svojoj ličkoj utvrdi

Unatoč tome što Jadranka Kosor najavljuje kako će HDZ iznenaditi na izborima, istraživanja govore drugačije.

1.11.2011.
22:14
VOYO logo

Kome biste dali glas da su danas izbori? Pitanje je to koje je postavljeno u sklopu istraživanja Nove TV, Večernjeg lista i Media Servisa, a na koje je odgovaralo 4.000 građana u deset izbornih jedinica.

Zagreb ide SDP-u

Tako bi u 1. izbornoj jedinici Kukuriku koalicija osvojila 46,5 posto glasova ili 9 mandata, HDZ bi imao 14,1 posto glasova te tri zastupnika. Treća lista je HSLS sa 7,2 posto birača i jednim zastupnikom, a jednog zastupnika imali bi i Laburisti koji osvajaju 6,1 posto birača. Oko izbornog praga je još Blok umirovljenici zajedno koji izlazi s Ljubom Jurčićem, a trenutačno imaju 4,6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lika odana HDZ-u

9. izborna jedinica, ujedno i najveća, i dalje je, čini se, odana HDZ-u. Ta stranka osvaja 33 posto ili 8 zastupnika, Kukuriku je druga lista s 27,5 posto potpore. Lijevi blok u toj izbornoj jedinci imao bi 6 zastupnika. Oko izbornog praga su Laburisti s 4,7 posto, HSLS s Draženom Budišom 4,5 posto te Blok umirovljenici zajedno i Ljubo Jurčić s 4,5 posto.

Tri su liste oko izbornog praga. Primjerice, ako u Hrvatski sabor uđe Dražen Budiša, HDZ bi izgubio jednog zastupnika i imao bi 7 mandata. Ako bi primjerice razlika između HDZ-a i Kukuriku koalicije bila samo 2 posto, dva bi bloka imala po 7 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra i Primorje i dalje uz ljevicu

U 8. izbornoj jedinici od 2000. rezultati su više, manje poznati. Ljevica s IDS-om osvaja taj kraj. Tako je i sada. Prema istraživanju, da su danas izbori, Kukuriku bi osvojio 52 posto potpore birača ili 10 zastupnika. HDZ osvaja 13,2 posto i 2 zastupnika, a svoje mandate još bi mogli dobiti Blok umirovljenika s 6 posto, te Laburisti s 5,8. Ladonja je na 4,2 posto potpore birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo