HDZ / dobio kredit za financiranje kampanje

HDZ-u je odobren kredit za financiranje izborne kampanje. Ne zna se koja ga je banka odobrila i uz koliku kamatu, te kad ga HDZ-ovci moraju vratiti. Navodno je iznos kredita manji od 10 milijuna kuna.

22.11.2011.
10:20
VOYO logo

Kandidati HDZ-a na ovim izborima neće morati davati osobne mjenice kako bi stranka osigurala novac za izbornu kampanju, kako je to prije tri tjedna najavila predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor procjenjujući da će stranka nakon blokade zgrade središnjice teško dobiti kredit.

Banka – nepoznata

HDZ je ipak uspio dobiti kredit za financiranje kampanje, potvrdilo je Novom listu više ljudi iz vodstva stranke, i bez osobnih mjenica svojih članova, koji su na taj način trebali jamčiti povrat zajma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u je nemoguće dobiti informacije o tom kreditu, pa tako i o banci koja ga je odobrila i uz koliku kamatu, te kad ga HDZ-ovci moraju vratiti. Navodno je iznos kredita manji od 10 milijuna kuna.

Izvori iz HDZ-a otkrivaju da kredit nije bilo tako teško dobiti jer stranka može računati na naknadu troškova kampanje iz proračuna i to po 180 tisuća kuna po svakom zastupničkom mjestu koje osvoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, HDZ će, mimo pokrivanja dijela troškova predizborne promidžbe, dobivati i novac iz proračuna za redovito godišnje financiranje, tako da povrat kredita, ako ne pretjera s trošenjem novca u kampanji, ne bi trebao biti problem.

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo