kritike na račun tehničke Vlade /

Hajdaš Dončić i Grčić oštro u Zračnoj luci Dubrovnik: Iza ove 'nevlade' ostala je samo privatizacija triju velikih tvrtki!

Image
Foto: Marijana Matulović

'Narodna koalicija' predstavila je program Siguran smjer za prometni i infrastrukturni razvoj Hrvatske u Zračnoj luci Dubrovnik o kojemu su nešto više rekli predstavnici SDP-a Siniša Hajdaš-Dončić, Branko Grčić, Boris Lalovac te HNS-ov Matija Posavec. Uz predstavljanje programa uputili su i oštre kritike na račun dosadašnje Vlade.

12.8.2016.
13:35
Marijana Matulović
VOYO logo

'Iza nas je najveći i najuspješniji projekt Vlade Zorana Milanovića. To je nadogradnja i rekonstrukcija Zračne luke Dubrovnik gdje je ukupna investicija 220 milijuna eura, a iznos u visini od 73 posto sufinancira Europska unija, isključivo zahvaljujući naporima tadašnje Vlade i naporima ljudi iz aerodroma. To je jedini aerodrom koji se financira na ovaj način u cijeloj Europskoj uniji i jedini gdje se ne pita struktura vlasništva što znači kako će 2019. godine, kad bi terminal i Zračna luka trebali biti gotovi, vlasnici ostati isti. Također, obveza je i zapošljavanje dodatnih 200 ljudi,' uvodno je kazao Hajdaš Dončić.

Nije propustio uputiti oštre kritike na račun dosadašnje Vlade koju je nazvao 'nevladom', piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je dokaz, kao i ulaz u Luku Ploče kojeg također sufinancira EU, da je u Hrvatskoj postojala Vlada koja je znala, koja je nudila sigurnost i znanje, no u posljednjih šest mjeseci je drugačije. To se posebno vidi na primjeru Dubrovnika i propasti koncesije za terminal u Gružu. Vjerujem da će se taj slučaj resetirati kako Država ne bi imala određene financijske penale i anomalije, a sve to je dokaz da kad Država nema sigurnost i Vladu, infrastrukturni projekti stoje. Svi znamo da zbog mjera prekomjernog deficita sami ne možemo graditi velike infrastrukturne projekte i oni su još uvijek u visokoj razini spremnosti. Što se tiče juga Hrvatske, osim Zračne luke i ulaza u Ploče, tu je i Pelješac. To je jedino moje pitanje – zašto se za projekte koji su bili spremni čekalo šest, sedam mjeseci, u vrijeme ove 'nevlade', zašto se čekalo s raspisivanjem natječaja? To je još jedan dokaz nesigurnosti, neznanja, šlamperaja i, da ne upotrijebim neku grublju riječ, jednog kompletnog kaosa koji je vladao u Hrvatskoj u posljednje vrijeme,' izjavio je. 

Svoj govor zaključio je uz šalu na račun toga što mu se terminal našao s njegove lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovaj terminal koji stoji lijevo od mene, a baš lijepo da je lijevo, je dokaz kako je Vlada Zorana Milanovića bila Vlada sigurnosti i znanja,' zaključio je.

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo