Tamna strana medalje /

Gubitnici izbora od Čačića, Pauka, Dumbovića do Čehoka. Milinović za Direkt: 'Sad ću imati više vremena za bolnicu'

Ovi su izbori, složni su svi, označili smjenu generacija i dolazak nekih novih političara

1.6.2021.
8:30
VOYO logo

Marko Jelić je svrgnuo Gorana Pauka, a građani su rekli zbogom i Radimiru Čačiću, i Damiru Bajsu i Darku Milinović. Kristina Čirjak u RTL Direktu donosi priču o izbornim gubitnicima.

On je arhitekt koji je u politici od 90-ih. Dva puta je bio ministar, jednom potpredsjednik Vlade, dva puta župan varaždinski, ali ne i treći. Radimir Čačić je gubitnik. Za gotovo dvije tisuće glasova pobijedio ga je HDZ-ov kandidat Anđelko Stričak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo ga je uvijek i svugdje, u Saboru i u Vladi, sa svima: s lijevima i s desnima. Primjerice, o predsjedniku je znao reći:

"Jutros sam nazvao predsjednika da vidim što on o tome misli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ili o premijeru:

"Plenković se mene ne može riješiti nikada." 

Čačić

"Milan Bandić je bio čovjek nevjerojatne energije", tako je govorio o pokojnom gradonačelniku Zagreba, a izdvojeno mišljenje imao je i o Kreši Beljaku kad ga je ovaj nazvao "kraljem svih žetona":

"Meni je njega žao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin se probudio kao drugi grad. Čačić više nije župan, Ivan Čehok nije gradonačelnik, nakon što je na toj funkciji bio od 2001. do 2011. kada je otišao zbog afera. U fotelju se vratio prije četiri godine, a sada ga je za 169 glasova izbacio SDP-ov Neven Bosilj.

Čehok

Najavljuje, kako kaže, provjeru "sumnjivog" glasovanja. Profesor  filozofije i komparativne književnosti i doktor znanosti za Direkt kaže da ostaje u politici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam zapravo cijelo ovo vrijeme predavao i sada sam objavio novu knjigu, cijelo vrijeme se bavim svojim temeljnim znanjem, a ovo je samo neki način da poduprem neka događanja u svom gradu i sredini."

Goran Pauk (HDZ) traži posao!

Župan je postao 2006. Prije toga diplomirao je ekonomiju, bio je nogometaš Hajduka i branitelj. Nagađa se da mu je iduća utakmica ona za mjesto ravnatelja Nacionalnog parka Krka.

A on odgovara:

"To su naklapanja koja ja u ovom momentu ne bih komentirao, mada ću doći u situaciju kao i kod mojih građana koji su došli u moj ured moliti bilo šta ako im mogu pomoći za zaposlenje. I ja sam sad u toj situaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je Pauk bio u šibensko-kninskoj županiji, to je u bjelovarsko-bilogorskoj bio Damir Bajs. S titulom župana pozdravio se nakon 16 godina. Pobijedio ga je HDZ-ov Marko Marušić. Prije nego je ozbiljno ušao u politiku Bajs je bio pisac znanstvene fantastike. Diplomiran je pravnik, ali tome se na vraća, ni on ne ide u političku mirovinu.

"Mi ćemo za koji dan predati Skupštinu, bit ćemo konstruktivna oporba u Skupštini", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović

HDZ je izgubio šibensko-kninsku, ali je dobio ličku županiju. Darko Milinović je gubitnik. Više nije župan. Bivši potpredsjednik Vlade, ministar zdravlja i ginekolog mora se iseliti iz županijskog ureda u koji useljava Ernest Petry.

"Ja sam i do sada ponedjeljkom i utorkom bio u bolnici, sad ću se imati više vremena tome posvetiti. Ali moje političko djelovanje nastavlja se kroz stranku Lipo", kazao je Milinović.

A Petrinja?

Dumbović

Potres u Petrinji srušio je i Dumbovićeve snove o trećem mandatu. Afere s raspodjelom donacija skupo su ga koštale. Nakon osam godina petrinjski poduzetnik više nije gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što mi je obveza i što ću prvo napraviti je posvetiti se svojoj obitelji, u zadnjih osam godina sam puno radio. Imamo četiri vijećnika i ostajem u politici", obećao je Darinko Dumbović.

Njihovo vrijeme je prošlo i oni su gubitnici ovih izbora. Ni MOST nije dobitnik, ali je Miro Bulj novi gradonačelnik Sinja u čijem se stožeru taj rezultat itekako proslavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo