komunalci na mukama / Grobara ni za lijeka, a nude plaće i do 1061 eura, topli obrok, primaju ih i bez osnovne škole

Image
Foto: Shutterstock

Zbog manjka radnika, čak ograničavaju sprovode na tri na dan, organiziraju ih samo ujutro, razmišljaju i o zapošljavanju stranaca

13.2.2023.
9:46
Shutterstock
VOYO logo

Komunalne tvrtke diljem Hrvatske zbog nedostatka grobara sprovode organiziraju samo ujutro, a na posao zovu i umirovljenike.

Zanimanje grobara, postalo je jedno od najtraženijih, rijetki se javljaju na oglase, iako se nude i jako dobri uvjeti rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako donosi Večernji list, u oglasu za radno mjesto Rakovec u Zagrebačkoj županiji nudi se zaposlenje na neodređeno i na puno radno vrijeme, mogu se javiti i umirovljenici, ne treba imati završenu osnovnu školu, dovoljni su niži razredi, iskustvo nije uvjet.

U opisu posla piše: Održavanje groblja, ukop umrlih osoba i uređenje javnih površina. Rok za prijave je 10. ožujka. Žene ne žele. U Ludbregu je komunalac Lukom ograničio broj ukopa na tri dnevno, jer samo je osam grobara, a pokrivaju 13 groblja. U oglasima za grobare diljem zemlje nude se plaće od 663 do 1061 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao nude tvrtke iz Perušića, Kutine, Novog Vinodolskog, Karlovca, iz Preloga koji čak daje plaćeni topli obrok, godišnju nagradu od 663 eura, božićnicu, uskrsnicu, dar za djecu... Komunalno društvo Kozala Rijeka čak razmišlja zaposliti strance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo