GRMOJA OTVORENO OPTUŽIO PREMIJERA I MINISTRA ĆORIĆA: / 'Znali ste za prijetnje u Fondu i niste ništa poduzeli!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nikola Grmoja tvrdi da su Plenković i Ćorić znali za prijetnje Dubravka Ponoše kolegi Mislavu Kotarcu: 'Ovo je još jedan dokaz da je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju'

25.9.2019.
11:07
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoša u utorak na konferenciji za medije objavio snimku na kojoj se čuje kako prijeti kolegi Mislavu Kotarcu, Mostov zastupnik Nikola Grmoja ispričao je danas na sjednici Sabora da mu se u travnju ove godine obratio Kotarac i izvijestio ga o prijetnjama koje dobiva od Ponoša nakon što je optužio Ponoša da je u Fond zaposlio čak devet HNS-ovaca, prenosi portal Dnevnik.hr.

Dapače, tvrdi Grmoja, premijer Andrej Plenković i ministar Tomislav Ćorić znali za te prijetnje. "U travnju sam postavio zastupničko pitanje o prijetnjama i nakon pet i nešto mjeseci odgovora nema, premda je predviđen rok za odgovor od 30 dana. Imam tu pitanje koje sam uputio ministru Ćoriću i premijer Andreju Plenkoviću. Ne mogu reći da nisu obaviješteni", rekao je u Saboru Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DIREKTOR DRŽAVNE FINANCIJSKE USTANOVE ODRŽAO DRAMATIČNU PRESICU: /

Pustio je snimku na kojoj on sam prijeti i vrijeđa kolegu

Image
DIREKTOR DRŽAVNE FINANCIJSKE USTANOVE ODRŽAO DRAMATIČNU PRESICU: /

Pustio je snimku na kojoj on sam prijeti i vrijeđa kolegu

Nisu problem samo prijetnje

Nastavio je rekavši da se tu ne radi samo o prijetnjama. "Sad čujem da Ponoš treba dati ostavku. Niste time zaključili priču. Sad otvaramo priču što ste sve radili u Fondu i priču odgovornosti ministra i premijera jer su bili upoznati s prijetnjama i ništa nisu poduzeli", rekao je nadodavši da ministar Ćorić nije reagirao još u travnju "jer mu je bitno da zadrži koalicijske partnere iz HNS-a".

"Ovo je još jedan dokaz da je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju", zaključio je Grmoja te prigovorio predsjedniku Hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokovića da je trebao reagirati na požurnicu, pa bi javnost za prijetnje Kotarcu doznala još u srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ali on očito ne može ništa protiv Vlade i premijera'', dodao je Grmoja. Jandroković mu je odgovorio da je Vlada odgovorila na 90 posto zastupničkih pitanja te da je za njegovo pitanje poslana požurnica.

Grmoja o odlasku Bandićevog 'žetončića': Ova većina počiva na trgovini

Nakon što je izašao iz sabornice, Grmoja je novinarima komentirao zašto je Robert Jankovics napustio Klub Milana Bandića, kao i treba li DORH postupati u slučaju novih izjava Milorada Pupovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova cjelokupna većina počiva na trgovini. Vjerojatno je Andrej Plenković ponudio više Jankovicsu i na taj način želi oslabiti utjecaj Milana Bandića. Jasno je o čemu se ovdje radi, Jankovics je bio predsjednik Kluba Milana Bandića. Sve je bilo super do petka, kad Bandićevi zastupnici nisu došli na glasovanje i Plenković ovime pokazuje tko ipak ima dublju kesu. Zagrebačka je duboka, ali državna je dosta dublja", rekao je Grmoja.

O Turudiću: Predsjednik Županijskog suda bježi policiji. Time je sve rečeno o pravosuđu

Komentirao je i slučaj predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića, koji je snimljen u prebrzoj vožnji i navodno se nije zaustavio policijskom presretaču. "Ja sam neki dan objavio status u kojem sam napisao da predsjednik Županijskog suda bježi policiji i time je sve rečeno o hrvatskom pravosuđu. On obnaša dvije dužnosti koje su nespojive, nemoguće je da jedan čovjek u svojoj osobi utjelovljuje sve funkcije, ali to ne smeta Ministarstvo pravosuđa. Prozvao sam Vrhovni sud da reagiraju na kršenje sudačke etike. To samo pokazuje u kakvom je stanju hrvatsko pravosuđe", rekao je Grmoja, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako su ispitali novinara zbog pjesama, neka DORH ispita i Pupovca zbog njegovih izjava

Što se tiče najnovijih izjava Milorada Pupovca, na što su reagirale i braniteljske udruge, Grmoja smatra da se DORH time treba baviti.

"DORH treba sve ispitati, jer ako su se bavili pjesmama jednog novinara, onda treba ispitati i izjave da će Hrvatska postati NDH. Ja nisam za verbalni delikt, nego za slobodu govora, ali trebalo bi pokucati na vrata HDZ-a i pitati ih je li im prihvatljivo da njihov koalicijski partner govori takve stvari", rekao je Grmoja, koji je komentirao i potez braniteljskih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da su se branitelji uporno uhvatili Milorada Pupovca, umjesto da se obrate Andreju Plenkoviću. To je njihov strateški partner godinama. Iako se ne slažem s Andrejem Plenkovićem, treba biti iskren i priznati da su sve vlade HDZ-a surađivale s Pupovcem i SDSS-om. Vrijeme je da HVIDR-a pokuca na prava vrata, odnosno na vrata HDZ-a, i njima postaviti pitanja", rekao je Grmoja.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo