NIJE ŠTEDIO NI PLENKOVIĆA / Grmoja o porukama između Hrvoj-Šipek i Rimac: 'Ponovno sam je uhvatio u laži. Moguće da se potpuno pogubila'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Izgleda da će Rimac i Žalac postati Scila i Haribda i Andreja Plenkovića i Zlate Hrvoj Šipek'

11.2.2023.
9:26
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Nakon što su sinoć u javnost procurile poruke koje su navodno razmjenjivale glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i Josipa Rimac, oglasio se zastupnik MOST-a, Nikola Grmoja koji je u četvrtak u Saboru Hrvoj-Šipek postavio pitanje, je li komunicirala s Rimac oko vjetroparka, na što je Hrvoj-Šišek odgovorila da nije.

Naime, u međuvrmenu RTL je došao u posjed poruka između Hrvoj-Šipek i Rimac koje dokazuju suprotno. Grmoja poručuje: Hrvoj-Šipek opet laže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavna državna odvjetnica odavno je izgubila bilo kakav kredibilitet, još otkako je razotkrivena kako je od OLAF-a protuzakonito skrivala dokumente i time Plenkovićevu miljenicu Gabi kao počiniteljicu kaznenog djela štititila da ne bude otkrivena i uhićena", napisao je Nikola Grmoja na Facebooku te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ponovo uhvaćena u laži'

"Osim toga prije 14 mjeseci lagala je i Sabor i hrvatsku javnost jer je na moje pitanje odgovorila kako izvješće iz srpnja 2020. o predmetu Žalac nije vidjela, iako je nadzorom otkriveno da je bila obaviještena o tom predmetu upravo u srpnju 2020. Večeras je Danas RTL televizije objavio poruke između Zlate Hrvoj-Šipek i Josipe Rimac iz kojih je jasno kako sam i jučer ponovo uhvatio glavnu državnu odvjetnicu u laži.

Na moje eksplicitno pitanje je li komunicirala s Josipom Rimac oko vjetrolektrana, odgovorila je negativno i rekla da je s njom komunicirala davno kad je Rimac bila gradonačelnica Knina iako poruke pokazuju da su komunicirale i 2018. i 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto je to u četvrtak Zlata Hrvoj Šipek zanijekala stvarno ne znam, posebno jer je očito da se te poruke nalaze u mobitelu Josipe Rimac odnosno u spisu vezanom uz Rimac."

Image
EKSKLUZIVNA NETEMA /

Procurile SMS poruke glavne državne odvjetnice i Josipe Rimac, poznati odvjetnik zabezeknut: 'Ovo je točka s koje nema povratka!'

Image
EKSKLUZIVNA NETEMA /

Procurile SMS poruke glavne državne odvjetnice i Josipe Rimac, poznati odvjetnik zabezeknut: 'Ovo je točka s koje nema povratka!'

'Potpuno se pogubila'

"Malo je vjerojatno da glavna državna odvjetnica ne zna da je i njeno dopisivanje s Rimac dio tog spisa", nastavio je Grmoja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moguće je da se potpuno pogubila jer ju je Plenković zadržao na položaju glavne državne odvjetnicu i to nakon što je prekršila Uredbu EU kako bi pomogla Plenkoviću u zataškavanju prijevara s kojima su povlašteni pojedinci bliski premijeru prisvajali novac hrvatskih i europskih građana.

A njen položaj je postao još teži nakon što su u javnost iscurile poruke koje pokazuju da bi DORH morao procesuirati Plenkovićeve najbliže suradnike, a možda i njega samog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da će Rimac i Žalac postati Scila i Haribda i Andreja Plenkovića i Zlate Hrvoj Šipek", zaključio je Grmoja.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo