GOST RTL-A DANAS / Grmoja: 'Mi smo jedina prava brana ortačkom kapitalizmu'

Grmoja je uvjeren da Vlada želi zaključiti priču o Agrokoru

30.10.2018.
18:44
VOYO logo

U Saboru traje rasprava o osnivanju novog saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, što je predložilo 16 oporbenih zastupnika na čelu s Mostom. O tome smo razgovarali s političkim tajnikom Mosta Nikolom Grmojom koji je gostovao u RTL-u Danas.

"Mi smo tražili da se povjerenstvo bavi isključivo aferom Hotmail, to nema veze s istragom koja se bavi protiv Todorića, tako da argument vladajućih kojim žele ugasiti i ovo povjerenstvo ne stoji, a sam tajming rasprave nismo mi tempirali nego šef Sabora, i to upravo na dan kada Hanza media dijeli 45.000 besplatnih primjeraka knjige Martine Dalić o Agrokoru. Očito je da oni žele zaključiti ovu priču, ali ona nije gotova, mi kao oporba to nećemo dopustiti", kaže Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Jeste li spremni govoriti o vašoj ulozi u lex Agrokoru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo drugačije modele, o tome govori i Martina Dalić, mi smo podržali zakon, to pokazuje našu odgovornost, ali nismo podržali ono što se događalo, mi smo izašli iz Vlade zbog Agrokora i Zdravka Marića. Mi smo pokazali principijelnost, ostavili smo pozicije po drugi put, to nije napravila niti jedna politička opcija u povijesti Hrvatske i tek sada imamo dovoljno iskustva da se obračunamo s tim ortačkim kapitalizmom, i odgovornost i iskustvo, mi ćemo to sigurno napraviti. Mi smo jedina prava brana tom ortačkom kapitalizmu."

Jeste li to mogli dok ste bili u Vladi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo teško. I jučer ste vidjeli koliko su moćni, kontroliraju HNB i institucije, jučer je poslana poruka: "Mi smo Borg i svaki otpor je uzaludan". Mi ćemo se žestoko boriti i dalje protiv tih ortaka i sigurno će im jednom doći kraj, a siguran sam i da narod prepoznaje što je na snazi."

Koliko ste vi u oporbi složni oko ove priče?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da jesmo, jedino se HDZ opire raspravi o povjerenstvu, želi je zaključiti i rehabilitirati Martinu Dalić i sve koji su sudjelovali u tom procesu."

Znači li da ćete podržati idući tjedan kolege iz oporbe koji traže da se lex Agrokor primijeni i na Uljanik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo složni oko svega što je ispravno i dobro. Ja sam zahtijevao na sastanku oporbe da se ispitaju sva jamstva Uljaniku, da je potrebno jedno povjerenstvo i za Uljanik i brodogradnju, ali nisam vidio entuzijazam kod jednog dijela kolega iz oporbe i to je ono što me zabrinjava i što je loše. Očito određene kolege osjećaju svoju odgovornost. Mi želimo da se rasvijetli kako je uništena naša brodogradnja, kako su utučeni novci građana, svi ćemo mi to platiti i to treba ispitati."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo