strateški razvojni dokumenti / Gradsko vijeće prihvatilo Strategiju razvoja Grada Čakovca do 2020.

Image
Foto: emedjimurje.hr

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca pred Vijećnicima se našla i Strategija razvoja Grada Čakovca za razdoblje do 2020. godine. Nakon prezentacije i kraće rasprave, ovaj dokument iznimno važan za daljnje planiranje razvoja Čakovca, prihvaćen je jednoglasno.

19.7.2016.
8:24
emedjimurje.hr
VOYO logo

Strategija razvoja je određena „vizit-karta“ Grada Čakovca koja pruža potpuni uvid u trenutačno stanje, ali i u velike mogućnosti razvoja. Riječ je o temeljnom dokumentu za upravljanje razvojem Grada, koji omogućava i učinkovitije privlačenje sredstava iz fondova Europske unije.

Naime, strateški razvojni dokumenti na koje se investicije, projekti i programi pozivaju i temeljem kojih se natječu za sufinanciranje, moraju biti vertikalno usklađeni, odnosno gradska razvojna strategija mora biti usklađena s županijskom, državnom i europskom strategijom. Kako je u izradi Strategije sudjelovao širok krug institucija i ljudi, ona predstavlja i svojevrsni konsenzus o smjeru razvoja našeg grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rečeno na prezentaciji, Strategija je živi dokument, ona će se tijekom njenog trajanja, dopunjavati i usklađivati sa stanjem, potrebama i eventualnim novim zakonskim okvirom. 

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo