Turizam na mukama / Gradonačelniku Opatije prekipjelo: 'Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku?'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Shutterstock

Traži podjelu Hrvatske u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju

15.8.2020.
11:30
Goran Kovacic/PIXSELL, Shutterstock
VOYO logo

Mnogi su se ugostitelji i djelatnici u turizmu požalili na mjere Stožera civilne zaštite koji zbog loše epidemiološke situacije i sve većeg broja oboljelih od koronavirusa ponovno uvodi restrikcije, posebno za kafiće i noćne klubove.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić na svom je Facebook profilu zatražio je od Vlade i Stožera da Hrvatsku podjele u epidemiološke regije te da se mjere određuju po istima, a ne linearno za sve županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Image
ante dabo /

Oglasio se gradonačelnik Novalje: 'Nema dokaza da su se mladi zarazili na Pagu. Niti jedan turist nije pozitivan'

Image
ante dabo /

Oglasio se gradonačelnik Novalje: 'Nema dokaza da su se mladi zarazili na Pagu. Niti jedan turist nije pozitivan'

"Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, odnosno izbjegavanjem Stožera civilne zaštite da Hrvatsku podijeli u regije i time spasi turističku sezonu u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku situaciju. Tu prvenstveno mislim na Primorsko-goransku i Istarsku županiju koje broje daleko najviše turista u Hrvatskoj te uz sve to imaju itekako povoljnu situaciju s korona virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo zadržati ove dobre turističke brojke, odnosno brinuti o egzistenciji mnogih obitelji, poduzetnika koji ovise o turizmu, ali i o proračunu naših gradova, županija i same države. Ne moram niti govoriti koliko problema imaju građani Primorsko-goranske i Istarske županije koji rade u susjednim zemljama, i dnevno ili tjedno odlaze u Italiju ili Sloveniju.

Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku, odnosno zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga od Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske tražim da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju što bi bila jasna poruka ostalim zemljama, pogotovo onima o kojima ovisi naš turizam. Isto tako tražim da se mjere određuju po regijama, a ne linearno za sve županije.

Više nemamo vremena, odluke se moraju donijeti što prije", piše Dujmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo