samo u hrvatskoj / Građevinsko poduzeće iz Karlovca dobilo 'masnu' kaznu jer gazda nije registrirao bager 10 godina!

Image
Foto: Arhiva/Goran Kovacic/PIXSELL

U poduzeću su se branili da su stroj registrirali 2008. godine, jer je tada bilo više posla, pa je vozilo znalo sudjelovati u prometu, ali su ga poslije koristili samo za radove na gradilištima. Argument im je odbijen

5.3.2018.
21:25
Arhiva/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Karlovačko građevinsko poduzeće i njegov 53-godišnji direktor 'zaradili' su novčanu kaznu od 2.500 kuna iz uistinu bizarnog razloga, piše KAportal.

Naime, jedan radnik poduzeća zatečen je na Ilovcu u Zagrebačkoj ulici kako upravlja radnim strojem JCB-kombinirkom koja nije bila registrirana.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što je uistinu nevjerojatno u cijeloj priči je činjenica kako je registracija vozilu istekla 29. siječnja 2008. godine, a u tom periodu nije bilo ni osigurano. 

U poduzeću su se branili da su stroj registrirali 2008. godine, jer je tada bilo više posla, pa je vozilo znalo sudjelovati u prometu, ali da su ga poslije koristili samo za radove na gradilištima, te da nije sudjelovalo u prometu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u trenutku kad je radnika zaustavila policija, on se vozilom kretao između autosalona i ugostiteljskog objekta prema sjedištu poduzeća, dakle bio je na javnoj prometnici, zbog čega je sud odbacio argumente firme i novčano ih kaznio, piše KAportal. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo