ratna ostavština / Građevinski radnici u Slavonskom Brodu iskopali avio bombu iz II. svjetskog rata

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Pronašli su je i iskopali djelatnici Brodske Posavine za vrijeme građevinskih radova, a bomba se nalazila na dubini od oko dva metra

12.8.2015.
9:22
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer u poslijepodnevnim satima na području Slavonskog Broda pronađena je avio bomba, izvijestio je Operativno komunikacijski centar. 

Pronašli su je i iskopali djelatnici Brodske Posavine za vrijeme građevinskih radova, a bomba se nalazila na dubini od oko dva metra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj protueksplozivne službe Ravnateljstva policije Zdravko Modrušan nešto iza podneva je potvrdio da bomba potiče iz Drugog svjetskog rata.

"Radi se o američkoj bombi LB250. Bomba je pronađena na dubini od dva metra i bit će uništena oko 15 sati", rekao je Modrušan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod pratnjom policije i drugih hitnih službi eksplozivna naprava bit će uništena na zapadnom ulazu u Slavonski Brod, na mjestu gdje je prije dvije godine isto tako neutralizirana bomba pronađena u središtu Slavonskog Broda.

"Izgleda da je teško u Slavonskom brodu zakopati lopatu, a da ne naiđete na bombu ili arheološko nalazište. To svjedoči o zanimljivoj, ali burnoj prošlosti grada", komentirao je Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda koji je s policijom koordinirao gradske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema policijskoj procjeni iako je bomba pronađena stotinjak metara od obiteljskih kuća nije bilo direktne ugroze stanovnika, zbog čega je izostala i evakuacija stanovnika obližnjih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo