Đakovački ugostitelji ljuti /

Građani neće moći gledati utakmice SP-a na terasama kafića?

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Đakovom se proširila glasina da bi se ugostiteljima moglo zabraniti postavljanje televizora na terase, kao i da će primjenjivati Zakon o buci

12.6.2018.
11:46
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Prema gradskim propisima, vlasnici ugostiteljskih objekata u Đakovu dužni su osigurati da se nakon 23 sata glazba ne čuje izvan prostora objekta, kao i spriječiti stvaranje buke u ugostiteljskom objektu i ispred njega. 

Uz to, budući da se Đakovom proširila glasina da će se striktno provoditi Zakon o buci te da vlasnici lokala ne smiju postavljati televizore na ljetne terase svojih objekata, ugostitelji su revoltirani, donosi Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik je to problem za ugostitelje uoči Svjetskog nogometnog prvenstva, kada će mnogi građani htjeti gledati utakmice na terasama kafića što ugostitelji donosi povećanje zarade.

Gradonačelnik Marin Mandarić pojašnjava da odluku o zabrani postavljanja televizora na terase može donijeti Gradsko vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Održan je sastanak sa sanitarnom inspektoricom zaduženom za ovu problematiku i mogu reći da se poduzima sve što se može kako bi se riješio ovaj problem. Zakon o buci predviđa da jedinica lokalne samouprave može donijeti odluku o promjeni, a donijeti ju može Gradsko vijeće", rekao je đakovački gradonačelnik za Glas Slavonije.

Ukoliko se ostvari najavljeno, građani Đakova bit će jedini u zemlji koji neće moći navijati na otvorenom, u kafićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo