Do Dubrovnika će se ići ispod BiH?

3.5.2012.
9:13
VOYO logo

Ministri prometa Hrvatske i BiH Siniša Hajdaš Dončić i Damir Hadžić sastat će se u četvrtak u Zagrebu te i službeno otvoriti temu gradnje cestovnog koridora kojim bi se preko Neuma sjever Hrvatske prometno povezao s krajnjim jugom, odnosno dubrovačkim područjem.

Nakon što je nova Vlada odgodila gradnju pelješkog mosta, krenulo se u realizaciju planova gradnje cestovnog koridora preko Bosne i Hercegovine. Zasad nitko od nadležnh ne želi govoriti o tomu što će Hrvatska predložiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije tunelske cijevi

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao HTV, u Hrvatskim cestama napravljen je prijedlog cestovnog rješenja koji će ministar Hajdaš Dončić predložiti svom bosansko-hercegovačkom kolegi. Navodno se predlaže gradnja tunela koji bi počinjao i završavao u Hrvatskoj, bez mogućnosti izlaska na teritorij BiH. Imao bi dvije tunelske cijevi i bio bi dugačak oko šest kilometara.

Prije dva tjedna pomoćnik ministra za komunikaciju i transport BiH Izet Bajrambašić kazao je da BiH nudi Hrvatskoj koridor kroz Neum. Taj prijedlog podrazumijeva nastavak autoceste Metković – Neum – Doli – Osojnik, a koridor bi se račvao sedam, osam kilometara od magistrale u Neumu. Jedan krak bi išao prema BiH, a drugi prema Dubrovniku, tako da jednim dijelom obilazi Neum, a drugim bi bio potpuno zatvoren i njime bi se putovalo bez zaustavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo