traju ispitivanja / Grad Zagreb oglasio se o gužvama na novom rotoru, krivi su im vozači i njihove navike

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Kontinuirano prate stanje

27.1.2020.
17:16
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje priopćio je u ponedjeljak da se prilagođavaju i sinkroniziraju semafori na rotoru Remetinec, puštenom jučer u promet, jer kod složenih projekata poput rekonstrukcije rotora, treba vremena za prilagodbu prometnih parametara.

"Europska praksa za ovako složene projekte zahtijeva vrijeme prilagodbe i podešavanja svih prometnih parametara u vremenu od 30 do 60 dana", istaknuto je u priopćenju nakon što su u ponedjeljak ujutro zabilježene prometne gužve na rotoru Remetinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekonstrukcija rotora počela je u kolovozu 2018. a u nedjelju je u promet puštena prva cjelina, koja obuhvaća cestovne prometnice na obnovljenom rotoru, izvedene tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Avenije Dubrovnik, Jadranske avenije i s Jadranskog mosta. Dovršetak druge uporabne cjeline, tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša planirani su do početka svibnja ove godine.

Iz Gradskog ureda naveli su u ponedjeljak da će se vrijeme do završetka radova, koji se očekuju u svibnju, iskoristiti za podešavanja, prilagodbu i učenje svih sudionika u prometu Grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, najavili su da će tijekom najvećih prometnih gužvi, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, produljiti trajanje semafora za 34 posto, što znači da će za toliko produljiti trajanje zelenog, ali i crvenog svjetla te nastaviti pratiti kretanje prometa na tom području.

Objasnili su kako su se čekanja pojavila "kao rezultat promijenjene navike kretanja vozila zbog privremene regulacije prometa, ali i zbog toga što su vozači za lijeva skretanja koristili isključivo jedan, lijevi prometni trak, dok je desni prometni bio neiskorišten".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo