reakcije na pressicu / 'Grabar-Kitarović ovo nije trebalo, stvara se dojam izvanredne situacije'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDSSB-ov Josip Salapić kazao je kako su troškovi mimohoda jednaki dan prije i dan poslije te da nije bilo potrebe za predsjedničinim izvanrednim obraćanjem

20.5.2015.
13:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon izvanrednog obraćanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, u kojem je govorila o proslavi 20. obljetnice Oluje, nije dugo trebalo čekati na reakcije oporbe.

HDSSB-ov Josip Salapić kazao je kako nije bilo potrebe za ovakvim izvanrednim obraćanjem te da su troškovi mimohoda isti dan prije i dan poslije. Poručio je i kako je to trebalo pitati branitelje i održati sve isti dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo vrijeđati predsjednicu, ali ovo joj nije trebalo jer se stvara dojam izvanredne situacije. Dva puta se predomišljala, a je li bilo pritisaka, ne znam. Iza sjednice Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost, na kavi su se bili dogovorili oko mimohoda isti dan u Zagrebu, a ona se opet predomislila", kazao je Salapić.

Saborski zastupnik HNS-a, Igor Kolman kaže kako mu ovo sve sliči na teatar apsurda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva ova neodlučnost, mjesec dana prepucavanja, kao da je to najvažniji problem u zemlji...", kazao je Kolman.

Ingrid Antičević-Marinović iz SDP-a kaže kako im je drago da je predsjednica odlučila sudjelovati te da ustav jasan i da Grabar-Kitarović zapovijeda u ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenula je kako bi joj bilo draže da je to bilo na nekom redovnom obraćanju te da ju ove najave mimohoda za dan prije ili dan poslije 5. kolovoza podsjećaju na neka prošla vremena, tipa uoči Dana Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo