u Slunju /

Gotovina komentirao prosvjed: 'Svi imaju pravo na mišljenje, ali moramo vjerovati institucijama'

Na prosvjed nije išao jer, kako kaže, radio je svoj posao na moru

15.10.2018.
18:25
VOYO logo

U ponedjeljak ujutro su na vojnoj vježbi u Slunju uz ministara obrane Damira Krstičevića, bio je i umirovljeni general Ante Gotovina koji je tom prilikom čestitao svim sudionicima vojne vježbe, ali i komentirao je prosvjed branitelja u Vukovaru.  

"Mi živimo u demokraciji, svi imamo pravo izraziti ono što mislimo, to nitko ne smije biti uskraćeno ili mu, ne daj Bože zbog toga biti ugrožena sigurnost", rekao je Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li došao na prosvjed da je bio pozvan, odgovorio je kako nije išao jer je radio svoj posao i bio na moru.

Po pitanju zakazivanja procesuiranja ratnih zločina u Vukovaru rekao je kako se "uvijek može bolje, ali da se treba vjerovati institucijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Država je jaka koliko su jake njezine institucije. Moramo se naoružati strpljenjem i vjerovati u ono što je naš zajednički interes, a to je da se svaki čovjek koji tu živi osjeća dobro. Temelji su Domovinski rat, na njima smo izgradili kuću demokracije. Uvijek u njezinom uređenju može biti bolje, ali to je put koji nas čeka, kako ga napravimo tako ćemo i živjeti", zaključio je.

Rekao je kako ga uvijek raduje naći se s prijateljima s kojima je prošao dugo godina u ratu, a danas u miru. Istaknuo je kako nikada ne smijemo zaboraviti da su oružane snage jedan od najvažnijih stupova nacionalne sigurnosti. Njihova trajna zadaća je garantirati sigurnost i čuvanje naših sloboda.

Poručio je da je zadaća ministra razvijanje sustava nacionalne sigurnosti. 

"On vodi ka cilju i mi smo svi zajedno s njim", rekao je za svog ratnog kolegu, današnjeg ministara obrane Damira Krstičevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo