GOTOV JE SASTANAK VLADE O UBLAŽAVANJU RESTRIKCIJA: / Plenković otkrio - prva faza kreće 27. travnja, bit će ih ukupno tri

Image
Foto: HRT

'Skupa s Vladom RH ćemo napraviti plan mjera koji će najviše gospodarski doprinijeti oporavku, a koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji i širenju koronavirusne infekcije',

22.4.2020.
19:50
HRT
VOYO logo

"Zdravstveno-restriktivne mjere su dale rezultate", rekao je na početku konferencije za medije premijer Andrej Plenković, prenosi Index.

"Fazna reaktivacija će ići u tri faze, a kreće od 27. travnja. Sutra kada vlada usvoji paket predstavit ćemo detaljno mjere i tada ćemo o njima razgovarati. Cilj je da ostvarimo gospodarsku aktivnost i korist pa sukladno tome i prihode za državni proračun", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ćemo doznati sutra

Na pitanje što možemo očekivati od 27. travnja nije htio odgovoriti već je rekao da će sve sve otkriti sutra.

Druga faza krenut će od 4. svibnja, a treća 11. svibnja, kazao je Plenković, dodavši kako je važno da otvaranje gospodarstva ne ugrozi zdravstvene rezultate koje su dale restriktivne mjere uvedene u drugoj polovici ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ravnatelja HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je također kako će Vlada sutra utvediti kojom dinamikom bi se trebalo što otvarati te u kojim uvjetima.

Stožer i Vlada rade na planu mjera

"Mi ovdje kontinuirano komuniciramo s vama i javnošću da ćemo u momentu kada epidemiološka situacija bude povoljna pažljivo obavijestiti koje bi od mjera koje smo uveli 18.,19., 20. ožujka mogli maknuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupa s Vladom RH ćemo napraviti plan mjera koji će najviše gospodarski doprinijeti oporavku, a koje će najmanje smetati epidemiološkoj situaciji i širenju koronavirusne infekcije. Vlada RH će sutra izaći s dokumentom na sjednici u kojem će ta faznost mjera i svi detalji s datumima biti objavljeni", rekao je danas na presici nacionalnog stožera šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državno-odvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se sutra donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo