utvrdilo kriminalističko istraživanje /

Gospodarskim kriminalom do bogatstva: direktor korčulanske tvrtke prisvojio preko dva milijuna kuna

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

44-godišnjak se sumnjiči za više kaznenih djela kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od preko dva milijuna kuna

3.4.2018.
11:57
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 44-godišnjak se sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i carine, povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaća i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, piše Dubrovački dnevnik.

Sumnjiči se da je kao direktor trgovačkog društva čije je sjedište na Korčuli, tijekom 2016. i 2017. godine na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a da taj novac nije prikazao u poslovnim knjigama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje sumnjiči se da, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao  sve poslovne događaje. Opisanim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta u iznosu od preko dva milijuna kuna. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo