KAKO KORISTITI DOWNLOAD / Glazba je mrtva! Živio nam internet!

Image
Foto: photos.com

Već godinama kruži vic prema kojem Škoro i Thompson prodaju najviše albuma jer njihovi fanovi nemaju dovoljno mozga da ih skinu s interneta. Godina na izmaku je pokazala da će i oni morati naučiti kako se koristi 'download'.

3.12.2011.
9:17
photos.com
VOYO logo

Glazbenu 2011. na ovim ćemo prostorima prvenstveno pamtiti kao godinu u kojoj se konačno počelo odbacivati odavno zastarjele i prilično izumiruće kanale funkcioniranja diskografske industrije.

Neki od najboljih albuma godine, kao što su bijesni „Verbalni delikt“ Generala Wooa i povratak riječkih pop-rock romantika iz Fita, svi zainteresirani potpuno su besplatno i (mnogo važnije) legalno mogli skinuti s interneta, što ih je bez ikakve dvojbe približilo neusporedivo većem broju ljudi od prethodnih, regularnim kanalima izdanih materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim time, jednom za svagda otkrit ćemo čije su parole o sviranju/pjevanju iz ljubavi prema glazbi i obožavateljima bile samo prazna priča.

Već godinama kruži vic prema kojem Miroslav Škoro i Marko Perković Thompson prodaju najviše albuma jer njihovi fanovi nemaju dovoljno mozga da ih skinu s interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo to istina ili ne, jedinu protutežu među, uvjetno rečeno, urbanim izvođačima predstavljali su im Hladno pivo i TBF čije će CD-e kupiti više od dvoznamenkastog broja ljudi.

Svi ostali godinama su ulagali veliki novac u snimanje i umnožavanje da bi konačan proizvod na kraju stajao na policima njihovih rođaka, djevojaka i najboljih prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i medijski teror estradne kraljice i kraljeve nije uspio „izvući“ s pozornica provincijskih veselica i svatova pa ostaje pitanje nije li glazba postala ekvivalent božićnih kuglica i svega ostalog što ćemo poklanjati najdražima u blagdansko vrijeme.

Posljednjih desetak godina ionako su koncerti jedini pravi izvor zarade, a do hitova koji povećavaju broj dogovorenih gaža možete doći i bez posrednika, uz pomoć interneta, prvenstveno YouTubea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato, vrijeme je da prestanemo naplaćivati slušanje pjesama, samo da prethodno naučimo sljedbenike „najhrvatskijih“ pjevača kako se koristi download.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo