'SVATKO SE ČEŠE TAMO GDJE GA SVRBI' / Glavašević pretpostavlja zašto je Plenković ekspresno smijenio Filipovića: 'Ako drug nije lojalan, nećeš ga spašavati'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Bojan Glavašević rekao je da premijeru smeta razgovarati o smjenama ministara jer 'to mora komplicirano objašnjavati, a svima je jasno što se događa'

20.12.2023.
12:13
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Bojan Glavašević prokomentirao je činjenicu da je Andrej Plenković promijenio 30 ministara i istaknuo da premijer ne voli spominjanje te teme jer se "svatko češe tamo gdje ga svrbi". Glavašević je u gostovanju na N1 rekao da premijer "to mora komplicirano objašnjavati, a svima je jasno što se događa".

"On im je bio gromobran, a oni su otišli pod izgovorom da ne žele biti teret Vladi, a to je znak političke kapitulacije HDZ-ovaca. Drugim riječima, to znači da je voda došla do grla i da će biti dovoljno pametni da se sami maknu", rekao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bolje s njim nego protiv njega /

U milosti Plenkovića, no košta li ih stresa? Pogledajte koji su se ministri 'postarali' u godinu dana, a tko je sačuvao 'blistav ten'

Image
Bolje s njim nego protiv njega /

U milosti Plenkovića, no košta li ih stresa? Pogledajte koji su se ministri 'postarali' u godinu dana, a tko je sačuvao 'blistav ten'

Napomenuo je da su i neki poput Marije Pečinović Burić i Zdravka Marića otišli svojom voljom, a ne zbog korupcijskih afera. Najekspresnija je bila smjena Davora Filipovića, kazao je Glavašević.

'Zbog toga je Filipović smijenjen...'

"Plenković je bio gromobran za svojih 30 hajduka, osim za Filipovića. Gordan Jandroković je nedavno rekao jednu istinu u Saboru, a to je da je Filipović otišao jer je radio za opoziciju. I to je istina, zbog toga je on smijenjen", naveo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašević smatra da je Plenkovićevoj vladi lojalnost važnija od onoga što se dogodilo. "Ako drug nije lojalan nećeš ga spašavati. Za HDZ je uvijek problem jesi li progovorio, jesi li izdao stranku, a to što si napravio je manje bitno. Jedini problem je kada okreneš leđa stranci ili premijeru", tvrdi saborski zastupnik koji je komentirao i aferu Mreža.

'Meni nije jasno zašto bi se HEP oglašavao u medijima'

"Meni nije jasno zašto bi se jedan HEP oglašavao u medijima. Onaj tko plaća medije može uvijek reći – ne želim da to bude na naslovnici inače ću smanjiti iznos koji dajem. Ovdje imamo vrlo malen broj nezavisnih medija, a drugi problem su tzv. kick-backovi, odnosno vraćanje dio iznosa natrag", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i da se slaže s Majom Sever da su mediji na taj način zarobljeni. Smatra da bi se to moglo riješiti voljom ministra, pa je spomenuo i kako je Zoran Milanović nakon Fimi medije zabranio državnim tijelima poslovanje s agencijama.

Komentirao je i da će na današnjem Odboru u Saboru vidjeti čovjeka kojemu je najgora stvar što ga je premijer predložio za ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković:'Milanović je najprimitivnije vrijeđao ministre, HDZ i mene. Dobro je da je Anušić bio na sastanku'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo