protivnici mjera / Glavašević o prosvjednicima koji nose žutu zvijezdu: 'To što netko bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glavašević smatra kako ova usporedba govori o tome koliko su oni koji to čine nesvjesni svoje privilegiranosti u društvu

13.11.2021.
13:19
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Bojan Glavašević komentirao je sve češću pojavu u kojoj se antivakseri i protivnici mjera uspoređuju s Židovima u nacističkoj Njemačkoj i na prosvjedima nose žute zvijezde kao aluziju na zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi u nacističkoj Njemačkoj.

Glavaševićevu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Malo što u zadnjih nekoliko godina je toliko velika uvreda za zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i povijesnu istinu o Holokaustu poput antivakserske usporedbe sa sudbinom Židova, dodatno trivijalizirano jeftinom rimom u sloganu. Sramotno do svemira.

Usporedba s Holokaustom i zloupotreba Davidove zvijezde vrlo jasno govori o tome koliko su oni koji to čine nesvjesni svoje privilegiranosti (da, privilegiranosti!) u društvu, i koliko nemaju pojma o Holokaustu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da budem još jasniji: to što u uvjetima globalne pandemije države svoje stanovnike pokušavaju zaštititi od zaraze uvodeći obavezu nošenja maske i covid-putovnica/potvrda, i to što neke članove društva to smeta, NIJE isto kao sustavni progon i genocid nekoga na temelju rasne, seksualne ili neke druge diskriminacije, uz jednako sustavno poticanje mržnje protiv tih skupina.

To što je netko uvrijeđen jer bez maske ne može u pekaru ne čini ga Anom Frank.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto trošenja vremena na internetu proučavajući opskurne teorije zavjere o cjepivu, takvi ljudi trebali bi pročitati o Holokaustu. Možda nešto i nauče'', napisao je Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo