koordinator /

Fuchs za RTL Direkt objasnio svoju ulogu u kurikularnoj reformi: čini se da mora slušati Plenkovića

Fuchs će savjetovati Plenkovića kakve korake treba poduzeti te u suglasju s njim poduzimati te korake

10.4.2018.
21:38
VOYO logo

Radovan Fuchs danas je proglašen posebnim savjetnikom premijera za koordinaciju Ekspertne radne skupine i reforme obrazovanja. Fuchs je za RTL Direkt objasnio koja je njegova uloga. Naime, kako je objasnio, Fuchs će savjetovati Plenkovića kakve korake treba poduzeti te u suglasju s njim poduzimati te korake u radu ekspertne skupine za provedbu kurikularne reforme. 

"Ja koordiniram rad ERS-a, reformu provodi ministarstvo, ali sve ove ostale aktivnosti koje treba da bi se proces mogao pokrenuti i uspješno završiti, radi ERS posebno povjerenstvo na čelu s premijerom", kazao je Fuchs, objašnjavajući kako u konačnici odgovara Andreju Plenkoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fuchs je kazao kako mu je plan da se sastane s ministricom Divjak i svim članovima ERS-a i prođe kroz materijale kako bi se sve moglo usuglasiti. Na pitanje o poništavanju natječaja za voditelja Ekspertne radne skupine, Fuchs je kazao kako je to bila odluka posebne radne skupine. 

Mediji su još ovog vikenda pisali kako bi Fuchs potencijalno mogao biti voditelj kurikularne reforme, te kako je iz igre ispao Matko Glunčić, državni tajnik čije je imenovanje na čelo voditelja ERS-a podržavao HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo zbog eliminacije Glunčića danas je u priopćenju izrazila stranka Hrast, pritom tvrdeći kako je Glunčić bio sljedeći najbolji ocijenjeni kandidat kojeg se moglo imenovati na čelo ERS-a.

"Meni je u principu krivo da je gospodin Glunčić, iako je postigao najveći broj bodova zbog određenih disharmoničnih tonova između pojedinih aktera bio, nije na neki način eliminiran, ali ako ste već proveli postupak javnog natječaja, mislim da ga se trebalo provesti do kraja. Očito se nije mogao postići dogovor i onda je najbolje rješenje poništiti natječaj", kazao je Fuchs. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo